Üzemanyagszűrő minden autótípushoz

Az üzemanyagszűrő feladata a nevében is benne van, alapvetően az üzemanyag rendszer tisztán tartása a feladata. Autótípustól függően, bizonyos időközönként cserélni kell.

[wp_ad_camp_1]

Üzemanyagszűrő tekintetében a szakértők azt tanácsolják, hogy minden második olajcsere alkalmával cseréltessük ki az üzemanyagszűrőt is. Ahogy már említettük autó függvénye, hogy mikor kell cserélni az üzemanyagszűrőt. A kényesebb, dízel autók esetében például 30-40 ezer kilométer után érdemes. Az üzemanyagszűrő azt a célt szolgálja, hogy az üzemanyagokban lévő szennyeződések motorba kerülését megakadályozza. De, van még további feladata is, mégpedig, hogy a dízel autók esetében a porlasztóig, valamint az összes autót tekintve a karburátorig, befecskendezőig ne kerülhessenek be részecskék, vagyis por és kosz, amik teljes mértékben eldugíthatnák az üzemanyag befecskendező rendszert. Ez azért is lehetne probléma, mert a motor hatásfokát rontaná, de akár teljesen tönkre is tehetné. Az üzemanyagszűrő ezt hívatott megakadályozni.

Egy autóban több üzemanyagszűrő is található. Már az elején, a hajtóanyag betöltő nyílásnál van egy üzemanyagszűrő, ami megakadályozza a nagyobb alakú szennyezőanyagok üzemanyagtartályba jutását akadályozza meg. Típusonként eltérő, hogy ez után a tartály előtt vagy pedig után található-e az újabb üzemanyagszűrő. Az injektorok, porlasztók és karburátorok előtt szintén van egy üzemanyagszűrő, ami már a legkisebb anyagrészecskéket sem engedi tovább. Alapvetően az ilyen üzemanyagszűrők cseréje mondható a legegyszerűbbnek. Az alkatrész a cserét követően veszélyes hulladéknak számít, éppen ezért külön figyelmet kell szentelni biztonságos hulladékkezelésüknek. Alkatrészekért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba.