Honnan lehet tudni, hogy szakember segítségére szorulunk?

Szerelőt általában csak akkor hívnak az emberek, amikor valami tönkremegy. Ennek oka, hogy sokszor akár egész nap várni kell a szerelőre. Bizonyos esetekben azonban elkerülhetetlen a szerelő kihívása.

A szerelőkről és hasznosságukról bővebben a weboldalon olvashat. Sokan gondolják úgy, hogy a fűtésszezon befejeztével a kazánról el lehet feledkezni a következő szezonig. Ahelyett, hogy így cselekedne, inkább forduljon szakemberhez, aki szakszerűen át tudja vizsgálni a kazánt és le tudja végezni a karbantartást. A gázszivárgás, valamint egy meghibásodott kazán akár életveszélyes is lehet. Ha bármilyen rendellenességet tapasztal, akkor azonnal szólni kell a szerelőnek. Az éves ellenőrzésnek köszönhetően időben megtudható, ha baj van, ez pedig akár életmentő hatású is lehet. A föld alatti szivárgás egyik legnagyobb hátránya, hogy nem lehet felkészülni rá, valamint a legtöbb esetben nem is észlelhető egészen addig, amíg komoly veszélyt nem jelent.

Ha bármi jelét észleli, hogy gázszivárgás veszélye áll fenn, akkor azonnal meg kell tenni az ilyen esetben szükséges kötelező óvintézkedéseket. Minél több ablakot nyissunk ki és tárjuk szélesre, valamint kerüljünk minden olyan tevékenységet, ami nyílt lánggal járhat. Megdöbbentő lehet, de gázszivárgás esetén a villanykapcsoló fel-lekapcsolása is veszélyes lehet. Elég egy apró szikra, ami robbanást idézhet elő. Minél előbb hagyjuk el a lakást és amint lehet értesítsük az illetékeseket. A biztonság kedvéért a szomszédokat is figyelmeztessük a veszélyre. A veszély kockázata minimalizálható, ha az éves karbantartásról nem feledkezünk meg a fűtési szezonon kívül. Ha bővebb információkhoz szeretne jutni, látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra.