Minden, amit a termosztatikus radiátorszelepekről tudni érdemes

A termosztatikus radiátorszelepek, vagy ahogy a többség ismeri TRV, legfőbb funkciója a tér levegő hőmérsékletének szabályozása, még pedig úgy, hogy automatikusan állítják be a hozzá csatlakoztatott melegvizes vízmennyiséget.

[wp_ad_camp_1]

Bővebb információk a termosztatikus radiátorszelepekről bővebb információk az itt lévő linken. A termosztatikus radiátorszelepeknek köszönhetően jobban lehet ellenőrizni otthonában a hőmérsékletet az összes szobában. Ha helyesen állít be egy termosztatikus szelepet, akkor különféle fűtési zónákat hozhat létre, annak ellenére, hogy mindössze egyetlen központi kazánnal rendelkezik, ami biztosítja a fő hőforrást. Leegyszerűsítve a lényeg, hogy a TRV-k megfizethető módon és egyszerűen szabályozzák a helyiségek hőmérsékletét és a radiátor hőteljesítményét. A termosztatikus radiátorszelepről érdemes még tudni, hogy önszabályozó, valamint automatikusan működik a forró víz áramlása során, ami a radiátorba kerül. Ez egy igazán egyszerű mechanizmus, azonban, ahhoz, hogy megértsük a működési elvet, tudni kell, hogy két fő részből áll, mégpedig a szelepfejből és a szeleptestből.

Logikus módon a szelepfej a szeleptesten található. Ha a szoba hőmérséklete megváltozik, akkor a TRV fejében található kapszula összehúzódik vagy pedig kitágul, azaz automatikusan áthelyezi a szelepházban található csapot, ami a szelepet zárja vagy nyitja. Abban az esetben, ha a szoba hőmérsékletét túl alacsonynak ítéli meg, akkor húzza ki a csapot, ezáltal a forró víz be tud jutni a radiátorba, így pedig a szoba hőmérséklete növekedni kezd. Ha viszont ellenkezőleg, a szoba túl meleg, akkor ugyanazon kapszula tágulása által a csapot a szelep lezárásához és a forró víz mennyiségének csökkenéséhez vezeti.