Mit lehet tenni a kínzó derékfájdalom ellen?

A gerinc- és derékfájdalom rengeteg ember életét nehezíti meg nap, mint nap. A derékfájdalom nem egy betegség, hanem egy tünet, mely többféle betegségre is utalhat. Emiatt nagyon fontos utána járni annak, hogy pontosan mi a probléma gyökéroka.

Derékfájdalom ellen szerencsére többféle kezelési mód létezik, azonban ehhez tisztában kell lenni azzal, hogy pontosan mi okozza a fájdalmat. Eredetét tekintve a derékfájdalom lehet specifikus- és nem specifikus. A nem specifikus derékfájdalom eredete közvetlenül nem köthető a mozgásszervrendszer elváltozásaihoz. Általában a fájdalom mechanikai stressz, szöveti megterhelés esetleg egy óvatlan, rossz mozdulat következtében alakult ki. De, az sem kizárt, hogy a fájdalom valamelyik környező szervből sugárzik át az adott területre. A specifikus fájdalomnak két típusa van, az ideggyökér-bántalommal, esetleg gyulladással együtt járó típusok, valamint a gerincoszlop elváltozásaiból adódó panaszok. A fájdalom pontos okát szakorvosi vizsgálat keretein belül lehet megállapítani.

Gerinctorna gyakorlatok nagyon hasznosak, akár fájdalmak és különösebb panaszok nélkül is érdemes gyakran végezni őket. De, a mindennapok során is fontos tenni az egészséges gerincért. Nem csak az ülőmunkát végzőknek kell nagy figyelmet fordítani a gerinc megóvására, hanem az álló munkát végzőknek is. Ezenkívül fontos a fájdalom enyhítése a könnyed, diszkomfort nélküli mozgás érdekében. A Dolixir hatékony módja a fájdalom csökkentésnek. Spray formátumának köszönhetően egyenesen a fájdalom helyén lehet alkalmazni. Hatását szinte azonnal kifejti, szemben a fájdalomcsillapító kapszulákkal szemben, melyek csak a felszívódást követően hatnak. A Dolixir kizárólag természetes összetevőket tartalmaz.