Egy mobil sátor univerzális felhasználást biztosít

Noha elöljáróban esetleg azt gondolhatnánk, hogy a tárolási feladatok megoldása leginkább a nagy árukészlettel rendelkező vállalkozások életében bír kulcsfontosságú szereppel, valójában más ágazatokban még komolyabb dilemmát jelenthet. A mezőgazdaságban például akár a betakarítás sikeressége is múlhat a raktározás zökkenőmentes megszervezésén.

Éppen emiatt terjedt el ilyen nagymértékben a mobil sátor használata, ipari méretekben is. A földmunkák kapcsán ugyanis hihetetlen nagy a kapacitásigény, amikor tárolásról van szó. Nem csak a vetőmagot kell biztonságos helyen tartani, de a munkagépek megóvása mellett a termény ideiglenes elhelyezése is kardinális jelentőséggel bír. Ráadásul itt az sem mindegy, milyen távolságokat kell megtenni, hiszen már plusz 10-20 kilométer rengeteg időveszteséggel jár. A mobil sátor pedig ott állítható fel, ahol épp szükség van rá, ha pedig arrébb kell költöztetni, akkor pár nap alatt az is kényelmesen megoldható. Emellett azt is tanácsos szem előtt tartani, miszerint mindez roppant kényelmesen kivitelezhető.

Tudniillik a mobil sátor esetében nincs szükség bonyolult engedélyeztetési eljárásokra, vagy tereprendezésre. Adott esetben egész nyugodtan telepíthető meglévő betonra, vagy épp aszfaltozott felületre, de a sima talaj, vagy a tengeri konténer sem jelenthet akadályt. Óriási könnyebbséget jelent továbbá az egyszerű szerelhetőség is. Míg egy téglaépület kapcsán lassan és csak komoly gépekkel oldható meg az építkezés, addig egy mobil sátor vonatkozásában ezektől nem kell tartanunk. Az architektúra pedig úgy van megtervezve, hogy utólag is bármikor bővíthető legyen a tároló. Azaz ha menet közben nőne meg az igény a kapacitásra, akkor nem kell bontani és újat építeni, vagy vásárolni, mindössze ki kell egészíteni a megfelelő méretre.