Mikor érdemes kazánszerelőt hívni?

A kazán az otthon egyik legfontosabb berendezése, hiszen fűtést és melegvizet biztosít. Ahogy bármely más berendezés, gép, úgy a kazán részei is elöregednek, elhasználódnak idővel, illetve különféle problémák jelentkezhetnek, így szerelőt kell hívni.

Non stop kazán szerelő és szerviz nagy segítséget nyújt, ha a kazán váratlanul meghibásodik. A kazán egy komplex, mechanikai rendszer. A meghibásodásnak gyakran olyan egyszerű oka van, mint a kemény víz. Na, de mi a probléma a kemény vízzel és mi köze van a kazánhoz? A kemény vízről azt érdemes tudni, hogy nagyon sok oldott ásványi anyagot tartalmaz, például kalciumot és magnéziumot. A kemény víz fogyasztása nem jár semmiféle egészségügyi kockázattal, teljes mértékben biztonságos, azonban a vizes berendezésekre nagyon rossz hatással van hosszútávon. A vízellátás keménysége attól is függ, hogy az ország melyik részén él. Magyarországon a vizeket öt kategóriába sorolják keménységük alapján. Az interneten elegendő információ található erről, így Ön is megnézheti, hogy lakóhelyén mennyire kemény a víz.

A kemény víz a kazánra is negatív kihatással van. A vízkő ugyanis lerakódik a kazán elemeire és idővel eltömíti a fűtő csöveket, ezáltal csökkentve azok élettartamát és hatékonyságát. Ez az energiaszámlákon is megmutatkozik, hiszen azok összege látványosan megugrik. Ezenkívül a kettling hatás is nagyon rossz hatással van a kazánra, melyet a vízkő felhalmozódás idéz elő. A kazánok és a hozzá hasonló nagy méretű, komplex működésű készülékek komolyabb odafigyelést és karbantartást igényelnek. A kazán karbantartást célszerű komolyan venni, hiszen ennek hiányában a kazán élettartama megrövidül, illetve teljesítménye is romlik, így előbb kell sort keríteni a kazáncserére. Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!