Mai névnap megtekintése egyszerűen az interneten

A névnapok megünneplése fontos magyar hagyomány. A legtöbb régi szokástól eltérően ezt a nemzedékek megőrizték és ma is őrzik. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Mai névnap megtekintése vár mindenkire a nevnap.eu weboldalon, ezért itt a helye nálunk, ha ön is mindent meg szeretne tudni a névnapokról és azt is megtudná, hogy ma kinek van éppen névnapja. A névnap megünneplésének módja változott az évek során. Hagyományos módon nem kell meghívni valakit az ünnepségen való részvételhez. Az ünnepelt személy alkoholos italokkal, édességekkel és előételekkel, vagy teljes étkezéssel vár minden ideérkező vendéget. Úgy tartják, hogy egészséget és áldást hoz, ha névnapján ételt, italt ad barátaidnak, családjának. Napjainkban, bár a hagyományt továbbra is őrzik, a legtöbb esetben, és különösen, ha a névviselő fiatalabb, udvariatlanságnak számít, ha valaki hívatlanul állít be. A fiatalok névnapjukat szokták egy bárban, diszkóban vagy házibuliban ünnepelni.

A névnapot szinte születésnapként ünneplik. Ajándékot vagy virágot azonban nem kötelező vinni, hacsak nem akarja. Ha pedig nem tud elmenni a névnapi ünnepségre, akkor is jó, ha telefonon, sms-ben vagy levélben köszöntjük a névnapost. Sok névnap van, de néhány különösen népszerű. Ilyen nap például a Mária, Anna, István, Andrea, Sándor, József, stb. Vegye figyelembe, hogy például nemcsak a Zsuzsának nevezett emberek ünnepelnek Zsuzsa névnapot, hanem mindenki, akinek a neve közel van ehhez, mint például Zsuzsanna, Zsuzsánna stb. Szóval ön szerint mikor lesz a névnapja? Ide kattintva a nevnap.eu-ra megtudhatja. Amennyiben megtekintené a névnapok eredetét és fontosságát, akkor is mindenképpen érdemes benézni weboldalunkra hiszen sok hasznos infóval gazdagodhat a névnapokkal kapcsolatban.