A Tv2 műsorán a Hupikék Törpikék is megtekinthető

A Hupikék Törpikék egy animációs, fantasy-vígjáték gyerekeknek szóló televíziós sorozat, amelyet eredetileg az NBC sugárzott 1981. szeptember 12. és 1989. december 2. között, és nyolc évig tartott. A Hanna-Barbera Productions gyártja, az azonos nevű belga képregénysorozaton alapul, amelyet Peyo belga karikaturista készített, és 258 epizódon keresztül, összesen 419 történettel álltak elő.

Tv2 – Hupikék törpikék műsora megtekinthető a musor.tv weboldalon teljes egészében és ingyenesen, tehát ha érdekelné, hogy a hupikék törpikéket mely napokon nézheti meg, keresse fel weboldalunkat. 1976-ban Stuart R. Ross, egy amerikai média- és szórakoztatóipari vállalkozó, aki Belgiumban utazva megálmodta a Törpöket, megállapodást kötött az Editions Dupuis és a Peyo társaságokkal, és észak-amerikai és egyéb jogokat szerzett a karakterekre. Ezt követően Ross elindította a Hupikék Törpikéket az Egyesült Államokban egy kaliforniai céggel, a Wallace Berrie and Co.-val együttműködve, amelynek figurái, babái és egyéb törptermékei rendkívül népszerűvé váltak.

A szombat délelőtti Hupikék Törpikék című rajzfilm, amelyet a Hanna-Barbera Productions a SEPP International SA-val (1981-től 1987-ig) és a Lafig SA-val (1988-ban és 1989-ben) közösen készített, 1981-ben debütált az NBC-n. A sorozat nagy sikert aratott hazánkban is és a televíziózás történetének egyik legsikeresebb és legrégebben futó szombat délelőtti rajzfilmje, amely szinte évente hét spin-off televíziós különlegességet alkotott.  A Törpikéket többször jelölték Daytime Emmy-díjra, és 1982 és 1983 között elnyerték a Kiváló gyermekszórakoztató sorozatot. További leírásért, információkért nézzen be a musor.tv-re, és itt megtekintheti akár az egész heti hupikék törpikék műsort is.