Kedvező árú domain vásárlás egyszerűen

A domain nem jelent egyet az URL-vel vagy „egységes erőforrás-keresővel”. Ez az URL szerkezetének kulcsfontosságú része, de a két kifejezés nem cserélhető fel. Míg a domain egy webhelyre mutat, az URL egy adott erőforrásra mutat a webhelyen, például egy oldalra vagy képfájlra.

Domain elérhető az awh.hu weboldalra látogatva, tehát keressen fel minket és tekintse meg a domain nevekre vonatkozó ajánlatainkat. A név egy alfanumerikus azonosító, amely megkönnyíti a webhely elérését a böngésző címsorán keresztül. Ez általában egy márkanév vagy valami hasonló. A domain kiterjesztése annak a webhelynek a célját jelenti, amelyre a domain mutat. Például a .com a „commercial” rövidítése, ezért általában vállalatok és más kereskedelmi szervezetek használják. A .com kiterjesztést „általános legfelső szintű domainnek” nevezik a domain névrendszerben, amely rendszer három kategóriába sorolható. A domain névrendszer az internet telefonkönyve. Ez az, ami lehetővé teszi számunkra, hogy IP-címek helyett domaineket használjunk webhelyek meglátogatására.

Ezt „DNS-feloldásnak” hívják, és ez egy olyan folyamat, amely a domain nevet IP-címmé alakítja. Ez lehetővé teszi egy webcím felhasználóbarát nevének megadását, miközben a cím gépbarát változata továbbra is elérhető, hogy a rendszer megtalálja a helyét. Rendszeresen ír be webcímeket a böngészőjébe anélkül, hogy tudatában lenne annak, hogy mi történik a színfalak mögött. Míg a weboldal néhány másodpercen belül betöltődik, miután megadja az URL-t a böngészőben, a DNS-feloldás négy szerveren és több lépésen keresztül megy a kérés teljesítéséhez. Az első a rekurzor szerver, amely „DNS-keresést” kezdeményez. Ez a szerver fogad lekérdezéseket olyan alkalmazásoktól, mint a webböngésző, és szükség esetén további lekérdezéseket hajt végre az Ön nevében. További leírásért és ajánlatainkért keresse fel az awh.hu weboldalt.