Felső szemhéjplasztika menete

Felső szemhéjplasztikára akár már fiatalabb korban is szükség lehet, abban az esetben, ha a felső szemhéj területén a bőr túl tengővé válik. Idősebb korban a szemhéjon lévő bőr megereszkedik.

[wp_ad_camp_1]

Felső szemhéjplasztika több esetben indokolt lehet. A fentieken túl elsősorban időskorban, amikor a szemhéjon lévő bőr megereszkedik, így pedig a tekintet fáradttá, szomorúvá válhat, legalábbis ilyen hatású lesz. Komolyabb esetben akár a szempillákra is ránehezedhet a szemhéj, ezzel pedig a szemnyitás is problémás lehet. Ugyanakkor ahogy azt már említettük, a felső szemhéj plasztikára, akár fiatalabb korban is sor kerülhet. A felső szemhéj plasztikát minden esetben egy konzultáció előzi meg a beavatkozást végző orvossal. Ekkor az orvos tájékoztatja a pácienst a beavatkozásról, valamint arról, hogy a beavatkozás előtti és utáni teendőkről. A műtét körülbelül egy órát vesz igénybe és helyi érzéstelenítésben történik. A beavatkozás során a felső szemhéjból kimetszik a felesleges bőrszövetet. A sebész rögzíti a végleges állapotot varrattal, amit egy hét után lehet eltávolítani.

A felső szemhéjplasztikát követően előfordulhat, hogy a szem körül és a felső szemhéjon bevérzések következnek be, amik két-három hét alatt szívódnak fel. Ezzel a páciensnek tisztában kell lennie és számolnia kell vele, amikor vállalja a műtétet. A beavatkozást követő három-négy héten keresztül kíméletes életmódot kell folytatni, valamint napszemüveg viselése ajánlott erős fény esetén. A szemhéjplasztika jelei nem láthatók, de a konzultáción arra is kitérnek, hogy az Ön esetében van-e bármilyen hegesedést befolyásoló tényező. Bővebb információk a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon találhatók a felső szemhéjplasztikáról.