Fontos, hogy az éjjeli fény elegendő világosságot biztosítson

Talán bele sem gondolunk, ám az otthoni balesetek egy jelentős részét az okozza, hogy amikor éjjelente felkelünk, a sötétben vakon próbálunk meg tájékozódni. Bár a saját lakásunkat jól ismerjük, időnként az útban felejtünk bizonyos tárgyakat, amikben könnyen megbotolhatunk és már meg is történik a baj.

Emiatt aztán az éjjeli fény használata mindenki számára erősen ajánlott. Természetesen ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjünk el az eszköz alkalmazásával, nagyon körültekintő módon kell megterveznünk annak beszerzését és elhelyezését egyaránt. Célszerű úgy gondolkodnunk, hogy mindenhová egyforma éjjeli fény kerüljön, különösképp, ha elemről működő típust választunk végül. Így elkerülhetjük, hogy külön-külön kelljen gondoskodni a karbantartásukról, hiszen nagyjából ugyanakkor fognak lemerülni, ami nagyban leegyszerűsíti az üzemeltetést. Emellett arról se feledkezzünk meg, miszerint így eljárva mindenhol ugyanolyan világosság fogad majd minket, ez pedig nem csak a tájékozódásunkat segíti, hanem ezzel elkerülhetjük, hogy a kelleténél jobban felébredjünk.

Kifejezetten nagy hangsúlyt kell ugyanakkor fektetnünk a speciális pontokon elhelyezett éjjeli fény kiválasztására. Ez jellemzően a babaszoba szokott lenni, itt pedig egyéb tényezőket is figyelembe kell vennünk. Míg folyosókon, vagy a hálóba akár hideg fényű modellt is választhatunk – igényeinktől függően -, addig a kicsik mellé ez nem ajánlott. A melegfény ugyanis sokkal kevésbé zavaró, hiszen nem tartalmaz kék árnyalatot. Ugyancsak kardinális maga a fényerő. Tartsuk szem előtt, hogy az éjjeli fény célja az, hogy segítségével zökkenőmentesen tudjunk tájékozódni. Ehhez általában elegendő a félhomály, így ennél erősebb példányt ne vegyünk, az ugyanis már hosszú távon biztosan zavarólag hat majd. Amennyiben kétségeink támadnának az optimális megoldást illetően, feltétlenül kérjük szakértő segítségét, még a vásárlást megelőzően.