Csomagolás technika tudatos vásárlóknak

Mindannyian a szívünkön viseljük a bolygónk és a településünk sorsát, ezért igyekszünk olyan megoldásokat választani, amellyel a legkisebb terhelést róhatjuk a saját környezetünkre.

[wp_ad_camp_1]

A modern csomagolás anyag olyan lehetőségeket jelent számunkra, aminek köszönhetően megszabadulhatunk az évszázadok alatt lebomló nejlonoktól. A kőolajszármazékokból előállított hagyományos zacskók és csomagolóanyagok sajnos komoly veszélyforrást jelentenek a minket körülvevő élővilágra. Egy nejlonzacskó összetételében nem károsítja a környezetet, de több száz évre van szükség, míg lebomlik, így a hulladékok sajnos nagyon sok esetben rossz helyre kerülnek. Ráadásul tudni kell, hogy a hagyományos csomagolóanyagok előállításánál olyan vegyszereket alkalmaznak, ami önmagában is komoly veszélyforrást jelent a környezetünkre.

Hosszan lehet sorolni, miért kell és miért érdemes környezetbarát fóliákat és csomagolóanyagokat használni. A környezettudatosság mellett van egy nagyon fontos szempont; ez pedig az ár. Sokszor úgy gondoljuk, hogy ami környezettudatos, az indokolatlanul drága. Ez esetben erről szó sincs, hiszen a modern környezettudatos csomagolás technikai termékek semmivel sem drágábbak, mint a hagyományos, környezetromboló termékek.

Az Ugrinpack kft. termékei Magyarországon egyedülállónak nevezhetők, hiszen ezzel a technológiával csak ők dolgoznak az országban. A modern eljárásnak köszönhetően csomagoló fóliákat, papírdobosokat, papírzacskókat, blisztereket, vákuum zacskókat és sok más különböző terméket állítanak elő. Ha szeretnénk környezettudatos módon csomagolni a termékeinket, válasszuk a növényi alapanyagból készült, bio-PLA alapú csomagolóanyagokat – nem csak a bolygónknak, hanem a pénztárcánknak is jót teszünk.