A kávés konyhai szőnyeg, vagy a fűszeres konyhai szőnyeg a szebb?

A konyhai szőnyeg praktikussága és szükségessége vitathatatlan. Minden háziasszony, aki sokat mozog a konyhában, ezt vallja.

A konyhai szőnyegek nem csak szépek, hanem hasznosak is. Mindenkinek, aki a konyhába téved, kellemes érzést ad talpainak, no meg az ízületeinek is. A puha szőnyeg, felülete miatt sokkal egészségesebb az emberi test számára, hiszen az ízületi fájdalmakat csillapítja azoknál, akiknél kellemetlenséget okoz.

Egy puha konyhai szőnyeg tehát sokat tehet a jó közérzetért.

Azonban nem csak az a fontos, hogy puha legyen, hanem az is, hogy stílusosan beleilljen otthonunk, konyhánk hangulatába. Az áruházak polcain sokféle színnel, mintával, stílussal találkozunk konyhaszőnyegek felhozatalában, a legnépszerűbb mégis a kávés konyhaszőnyeg és a fűszeres konyhai szőnyeg.

A fűszeres konyhai szőnyeg meghozza a kedvet a finom ételek elkészítéséhez és ad egy kis löketet a főzési hajlandósághoz. A tudat alatti pszichésen, a háttérben hat a tudatos cselekvéseinkre, így egy ínycsiklandó, fűszeres konyhai szőnyeg sokkal nagyobb hatással van ránk, mint azt gondolnánk. A jó hangulatú minták, a szép, kellemes színek a konyhában is meghatározzák a miliőt. A fűszeres és a kávés konyhai szőnyegek ugyanolyan szépek, nehéz választani közülük. A férfiaknak talán jobban illik a kávés, mint a fűszeres, de ha szeretnek főzni, az is stílusos lesz az ő konyhájukban is.

Szőnyeg
Szőnyeg

Mitől lesz praktikus és modern a konyhai szőnyeg?

A moshatóság és a csúszásmentesség egyaránt fontos. Egy mosható konyhai szőnyeg sokkal több ideig lesz konyhánk része, hiszen nem kell azonnal eldobni, amint zsírfolt, vagy ételfolt kerül rá. A mosható szőnyeg konyhába makulátlan tisztaságot és higiéniát visz. Anyagának köszönhetően betehető mosógépbe és gond nélkül tisztítható. Sokáig használhatjuk így a kedvenc szőnyegünket, mosás után olyan lesz, mint újkorában.

A csúszásmentes konyhai szőnyeg hátoldala speciális bevonattal készül, ez a micro-flex anyag. Odatapad a konyhacsempéhez és fixen rögzül rajta. Nagyon fontos az, hogy a szőnyeg ne csússzon ki lábaink alól a konyhában.

A teflon bevonatos konyhai szőnyegek szintén praktikusak. A teflonbevonat vízlepergető, nem ül bele a rácseppent étel, hanem egyszerűen letörölhető papírtörlővel, vagy konyharuhával.

A konyha fontos része a családi otthonnak, egy minőségi konyhaszőnyeg pedig igencsak otthonossá teszi lakásunk azon terét, ahol sok időt töltünk együtt szeretteinkkel.