A dugulások okai

A duguláselhárító XV. Kerület területén már számtalan különböző típusú dugulást számolt fel sok éves munkája során. A kevés kivételtől eltekintve a problémát általában ugyanazok a tényezők okozzák, a zsíros, szappanos lerakódások, valamint a mosogató esetében az ételmaradékok.

A duguláselhárító XV. Kerület egészén többféle eszközt vet be a dugulás jellegétől függően. Hogy ezeket mi váltja ki, annak okai változók, ám a leggyakrabban a lefolyók rendeltetésszerű használata során a csövekbe kerülő szennyeződések tehetők felelőssé. A duguláselhárító XV. Kerület lakóinak egyértelműen azt tanácsolja, hogy fordítsanak nagyobb gondot a megelőzésre.

Bár elkerülhetetlen, hogy a mosogatóba olaj, zsír vagy kisebb ételmaradékok kerüljenek, azt megakadályozhatjuk, hogy ezek benne is maradjanak a csőben és idővel még több szennyeződés tapadjon meg bennük. Ehhez nem kell mást tenni, mint alaposan kitisztítani a lefolyókat, erre a célra az egyik legjobb választás az ecet-szódabikarbóna párosa. A wc esetében a legfontosabb, hogy a papíron kívül semmilyen idegen anyagot ne öblítsünk le benne.

Ezzel minimálisra csökkenthetjük a dugulás veszélyét. Ha mégis bajba kerültünk a lefolyóval: duguláselhárító XV. Kerület garanciával!