Világítás a biztonságos közlekedés érdekében

A mai modern gépjárművek már számos lámpával fel vannak szerelve, melyek a biztonságos közlekedésben segítik az autósokat. Akár kanyarodni, tolatni vagy fékezni szeretne, a lámpák ezt mutatja a közlekedésben résztvevő többi autós számára, így sokkal biztonságosabb a közlekedés.

Az autó világítással kapcsolatban ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! A közlekedésben az egyik legfontosabb elv a látni és látszani. Enélkül a biztonságos közlekedés nem jöhet létre. Az első és a hátsó helyzetjelző lámpa nevében is szerepel, hogy mi a szerepe. Azt a célt szolgálják ezek a lámpák, hogy a forgalom más résztvevői könnyen észrevegyék az autónkat. A forgalomban közlekedő autót a nappali menetfény teszi jól láthatóvá. A tompított fényszórót bármikor lehet használni, azonban korlátozott látási viszonyok esetén, valamint éjszaka kötelező használata. A tompított fényszóró kellőképp megvilágítja az úttestet, illetve segít láthatóvá tenni a gépjárművet. Éjszaka a távolsági fényszóró használata jelent még segítséget, azonban nagyon fontos, hogy a szembe érkező autósokat ne vakítsuk el vele.

A havas vagy ködös idő esetén a ködfényszóró teszi biztonságosabbá az úton való közlekedést. A féklámpa is igazán fontos eszköz, mely tájékoztatja a mögöttünk haladót, hogy az autó lassul, akár meg is áll, így a mögöttünk haladó autósnak is erre kell készülnie. Nem szabad elfeledkezni az indexről sem, amit némely autósok elfelejtenek használni, ami nagy hiba. Emellett fontos még a tolatólámpa és a vészvillogó is, melyek stintén fontos szerepet töltenek be az autóban. Akár alkatrészre, például lámpára van szüksége, akár bővebb információkat szeretne megtudni, érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!