Hatékony algamentesítő a zöld és fonalalgákkal szemben

A kerti tavak csodaszépek tudnak lenni, azonban nem akkor, ha mindent belep az alga. Ha a kerti tó egy nagy zöld masszává válik, akkor az minden, csak nem esztétikus. Azonban szerencsére van megoldás az algák ellen. Az alábbiakban eláruljuk melyek ezek!

Algamentesítő hatékony lehet a kerti tó széppé varázsolásában. Ha az algák túlszaporodnak a kerti tóban, az egyáltalán nem nyújt szép látványt. A zöld alga egy nagy zöld masszává változtatja a teljes kerti tavat. Azonban a fonalalga sem sokkal jobb, ugyanis a tómeder oldalán és a köveken jelenik meg, ráadásul csúszós állaga miatt nagyon nehéz eltávolítani. Az algák elszaporodását több tényező is befolyásolhatja. Az algák elszaporodásának kedvez, ha a tóban túl sok a hal, mivel így a hal ürülék és a felesleges táp együtt járulnak hozzá az algák elszaporodásához.  A vízinövények ültetéséhez használt ásott föld vagy humusz szintén kedvez az algáknak, valamint azok a kerti tóba telepített kövek is, amelyek foszfort tartalmaznak. Ősszel a lombhullás során a fák levelei, melyek a kerti tó vízébe hullanak és bomlani kezdenek, szintén hozzájárulhatnak az algák elszaporodásához.

Habár az algák elszaporodása bosszantó, azonban nem érdemes teljesen kiírtani az algákat, ugyanis pozitív hatásai is vannak. Ilyen pozitív hatás, hogy a víz alatti növények számára oxigént termelnek, továbbá a felesleges tápanyagokat is eltávolítják. Ha az algák elpusztulnak, akkor megbarnulnak, ezért el kell távolítani őket a vízből, hogy ne induljanak bomlásnak. Ma már számos különféle formában elérhetők az algamentesítő szerek, így kiválaszthatja azt, amely leginkább megfelel igényeinek. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a sunikft.hu webáruházba és tájékozódjon!