Világhírű magyar levendula

A levendula mindig is egy különleges növénynek volt mondható, ám manapság egyre nagyobb rajongásnak örvend és egyre több kiskertben megtalálható.

[wp_ad_camp_1]

Levendula a Földközi-tenger térségéből származik és onnan terjedt el egész Európába. A levendula hazájának Dél-Francia országot nevezzük, azon belül is Provance vidékét. Ugyanis itt találhatóak az őshonos levendula ültetvények, melyeket a rómaiak hoztak be Európába és neveztek el. Magyarországon az első ültetvény 1920-ban lett telepítve a Tihanyi apátságban, melynek mind máig nagy kultúrája van. Pannonhalmán ettől sokkal előbb foglalkoztak már a levendulával. Ugyanis az itt található apátságban már a 18 században is termesztették, mint gyógynövényt. A magyarországi levendula azért, olyan különleges mivel a Tihanyban található ültetvény, amely Francia országból származik, sokkal nagyobb illóolaj tartalommal termett itt, mint az eredeti francia ültetvényeken. Ezért is bizonyulnak nagyon híresnek az innen származó illóolajak, levendula párnácskák, és minden más termék, melyet a levendulából készítenek.

Amennyiben Ön is szeretne ebből a világhírű levendulából az otthonába, akkor keressen fel bennünket, hiszen mi mindig állunk a rendelkezésére. A kínálatunkban megtalálja az angol és a francia fajtákat, azok közül is a tavasztól-őszig, illetve az egész évben virágzó fajtákat. A palántáinkat akár személyesen is átveheti, megbeszélt időpontokban, vagy nagyobb mennyiség esetén a postázást is vállaljuk. Minden további információ megtalálható a pannonhalmilevendula.hu oldalár a kattintva, ahol bővebb információkkal várjuk. Illetve elérhetőek vagyunk még a 06-20/595-7777-es telefonszámon. Várjuk sok szertettel minden kedves érdeklődőnket!