Tuskómarás hatékonyan

Van, amikor kénytelenek vagyunk kivágatni a fát, mert túl közel van a házhoz vagy a villanyvezetékhez vagy egész egyszerűen csak mást tervezünk a helyére. Azonban fa kivágása után a megmaradt tuskóval is kezdeni kell valamit.

[wp_ad_camp_1]

Tuskómarás elvégzésére a leghatékonyabb a gépi módszer. Egy fa kivágása után a tuskó általában ott marad. Jobb helyeken eltávolítják, mivel a megmaradt tuskó egy részről nem esztétikus látvány, másrészt balesetveszélyes. Meg persze, nem sok haszna van. Ha az ember építkezni akar a kivágott fa helyére, akkor különösen fontos, hogy a tuskó eltűnjön. Erre a legjobb módszer a tuskómarás. Kisebb méretű tuskók esetén kézi módszerekkel is megtörténhet a tuskó kiszedése ásóval, baltával, csákánnyal és különféle kézi eszközökkel. A kézi módszerekkel történő tuskó kiszedést általában maguk végzik el az emberek, ritkán kérik ehhez szakember segítségét. A tuskó gyökérzetét elérve az oldalgyökerek elvagdosása után kifordíthatóvá válik a tuskó. Viszont vannak olyan nagy méretű tuskók, amiknek felesleges volna ásóval és egyéb kézi szerszámokkal nekiesni.

A nagyobb méretű tuskók esetén a módszer alapvetően ugyanaz, mint a kézi tuskókiszedés során, mindössze annyi különbség van, ami elég lényeges különbség, hogy itt több tonna feszítőerőre van szükség. Ezt egy markoló által lehet elvégezni. Nagy előnye, hogy akár több kis tuskót is ki lehet fordítani ezáltal a földből. Annyi hátránya azonban mindenképp van, hogy helyigényes. Ha nem lehet hozzáférni a tuskóhoz, akkor a munka nem végezhető el. Problémát jelenthet az is, ha különféle tárgyak alá, például a kerítés alá benőtt a gyökérzet. Ha Önnek is tuskómarásra van szüksége és szeretné szakemberek elérhetőségét megkapni, akkor látogasson el a fakivágás-tuskómarás.hu weboldalra!