Térdfájdalom ellen először a fájdalom okát kell feltérképezni

A legtöbb ember nem jár utána a panaszai gyökérokának, hanem néhány kapszula bevételével szeretné megszüntetni a panaszokat. Ez viszont hosszú távon nem megoldás, sőt akár rosszabbodhat is a páciens állapota. Éppen ezért minden esetben utána kell járni, hogy pontosan mi okozza a panaszokat.

Térdfájdalom ellen többféle módszer és kezelés létezik, azonban ahhoz, hogy tudjuk számunkra mi a megfelelő, először azt kell megtudnunk, hogy mi áll a panaszok hátterében. Sok esetben, különösen fiatal korban mindössze pár nap pihenés után javulnak, sőt akár meg is szűnhetnek a panaszok. Ekkor általában egyszerű megerőltetés okozza a fájdalmat. Rosszabb esetben a pihenés sem segít, ekkor pedig nem szabad beérni a fájdalomcsillapítókkal, hanem utána kell járni, hogy mi okozza a panaszokat, hiszen nem elképzelhetetlen, hogy valamilyen betegség miatt szenved a páciens. Ahhoz, hogy a panaszokat meg lehessen szüntetni, mindenképp tudni kell a pontos diagnózist, vagyis el kell menni ortopéd szakorvoshoz. Ugyanakkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a fájdalmat akár életmódbeli tényezők is okozhatják.

Ilyen például a túlsúly, mely az egész szervezetre, de elsősorban a térdekre nézve jelent nagy megterhelést. Emellett a zsírszövet gyulladásos citokineket és hormonokat termel, melyek folyamatos gyulladásban tartják a szervezetet. Ezenkívül a túlzásba vitt mozgás, illetve a mozgáshiányból fakadó izomgyengeség is térdfájdalomhoz vezethet. A nem és a családi hajlam szintén hozzájárulhatnak a panaszok kialakulásához. Ha tisztában vagyunk a diagnózissal, akkor annak megfelelően megvalósulhat a gyógymód alkalmazása. Természetesen a fájdalomcsillapítás is nagyon fontos, hogy a mozgás ne jelentsen problémát. A Dolixir spray formátumú fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatékonyan enyhítheti a fennálló fájdalmat.