Szőnyeget a lakásba, futószőnyeg típusok

Nem mindenki szereti a szőnyegeket a lakásban, főleg akkor, ha gyönyörű, drága padlót választott. Ekkor tényleg vétek azt eltakarni. De van, amikor nincs más lehetőség, csak a szőnyeg. Ilyen, ha kisgyermek születik a családba, aki sokat csúszik-mászik és elesik. A szőnyeg, valamint a folyosókon lévő futószőnyeg egyfajta biztonságérzetet nyújt a gyerekeknek és a szülőknek is. Vannak konyhai futószőnyegek is, amik nagyon hangulatosak és meleg hatásúak.

[wp_ad_camp_1]

Ha beköszönt az ősz és a tél, akkor még azok is elgondolkodnak egy szőnyeg vásárlásán, akik egyébként nem kedvelik, mert magába szívja a port és állandóan porszívózni kell. Pedig sokkal több pozitív hozadéka van egy szőnyegnek, futószőnyegnek, mint ellenérve.

A futószőnyeg a nappali szőnyeg mellett az egyik legkedveltebb szőnyeg típus. Hol használjuk őket?

  • Folyosón
  • Közlekedő terekben
  • Lépcsőn
  • Előszobában
  • Vannak nagyon szép konyhai futószőnyegek is.

Futószőnyeget többféle anyagból választhatunk. A konyhai futószőnyegek például speciális, mosható anyagból készülnek, hogy még praktikusabb legyen a használatuk. A lépcsőn alkalmazott futószőnyeg szintén speciális, mert rugalmasnak, csúszásmentesnek kell lennie. A folyosóra, előszobába szánt futószőnyeg már lehet vastagabb anyagból is. A futószőnyeg kiválasztása épp úgy, mint a lakás más helyiségeiben lévő szőnyeg esetében sem elbagatellizálható. A nagyobb igénybevételű helyiségekbe, például előszoba, strapabíró, hangulatos, szép, minőségi futószőnyeg kerüljön.

Futószőnyeg vásárolható fix méretben és létezik úgynevezett tekercses futószőnyeg, amit adott folyóméterben kérhetünk. Ebben az esetben annyit vágnak le belőle, amennyit kérünk. Ez inkább a közületi helyeken, irodaházakban, szállodákban használatos.

Futószőnyeg
Futószőnyeg

Otthonra már a szivárvány minden színéből válogathatunk szebbnél szebb futószőnyeget. Sötét folyosókra jó tanácsként azt javasolnám, hogy világos színű futószőnyeg mellett döntsünk.

Egyre népszerűbb a padlófűtés az új építésű házakban. Szőnyeget viszont ugyanúgy használhatunk emellett a fűtés típus mellett is. A futószőnyeg a hidegebb hónapokban igazán melegséges, otthonos, megnyugtató és jó energiát árasztó lakásfelszerelési kiegészítő. Jobb úgy közlekedni a lakásban, hogy meleg, puha szőnyeg van a talpunk alatt.

A futószőnyeg és minden típusú szőnyeg meghatározó hangulattal lesz otthonunk közegére. Egy szép, minőségi futószőnyeg minden otthon folyosóját megilleti.