Org domain regisztráció minden típusú webhelyhez

A .org legfelső szintű domain a „szervezet” rövidítése, és elsősorban nonprofit webhelyekhez, például jótékonysági szervezetekhez, civil szervezetekhez, nyílt forráskódú projektekhez és oktatási platformokhoz használatos. Ez a kiterjesztés az 1985-ben alapított eredeti domainek egyike volt, ezért erősebbnek és hitelesebbnek tartják, mint az újabb alternatívákat.

Org domain regisztráció megszerezhető az awh.hu weboldalon, ezért keressen fel minket és érdeklődjön csomagjaink felől mert org regisztrációt kínálnak. Ezt a domainbővítményt eredetileg olyan szervezetek számára hozták létre, amelyek nem feleltek meg az akkoriban elérhető más domainek szándékának: nem kereskedelmi, nem hálózatépítési, nem egyetemi, nem kormányzati és nem katonai célúak. Idővel a .org kizárólag nonprofit szervezetek számára készült, azonban ezt a korlátozást 2019 augusztusában megszüntették, miután a domain név-nyilvántartást eladták egy befektetési cégnek. Ám míg a profitorientált vállalkozások ma már törvényesen feljogosítják a .org domainek vásárlását és használatát, a közvélemény még mindig a régi úton jár. Minden .org domaint használó vállalkozást eleve nonprofit szervezetnek tekintenek, és ha nem fedik fel egyértelműen cége profitorientált jellegét, az komoly visszahatásokhoz vezethet. A .org és a .com összehasonlítása során észre fogja venni, hogy a kettő közötti különbségtétel meglehetősen egyszerűnek tűnik: az egyik nonprofit célokra szolgál, míg a másikat kereskedelmi szervezetek használják.

De természetesen soha semmi sem fekete-fehér. Ahogy a .com domainek elérhetősége csökken, a vállalkozások alternatív TLD-ket választanak, hogy használni tudják a tervezett domain neveiket. Mivel csak körülbelül 10 millió .org domain regisztrált, ami a globális teljes domain kevesebb mint 5%-át teszi ki, a .org a .com kiterjesztés egyik kedvelt alternatíva lett. Az awh.hu weboldalra kattintva többet tudhat meg erről.