Online foci eb menetrend

Az Európa-bajnokság új területre lép 2021-ben, mert a tornára a kontinens számos országában kerül sor. Az eredetileg 2020 júniusában és júliusában tervezett tornát a világot 2020-ban elsöprő globális koronavírus-járvány súlyossága miatt el kellett halasztani.

[wp_ad_camp_1]

Foci eb menetrend megtekinthető focieb2021.hu weboldalon, ezért kattintson ide ha minden részlet érdekli ezzel kapcsolatban. A páneurópai esemény ötlete abból eredt, hogy az első foci eb óta eltelt 60 év (2021-ben 61 év lesz) ezért a tornát több városban rendezik meg és a történelem során másodszor 24 csapat indul. Mivel a versenyt számos országban rendezik, nem volt automatikus selejtező, és az UEFA minden tagországának meg kellett küzdenie, hogy megszerezze helyét a tornán. A kvalifikációs folyamat némileg megváltozott, és a Nemzetek Ligája bevezetése némi zavart okozott, de szerencsére weboldalunkon mindent megtudhat erről. 2021-ben az Európa-bajnokságot 12 különböző helyszínen, 12 nemzet 12 különböző városában rendezik. A 12 helyszín közül mindegyik legalább három csoportmeccset és egy-egy kiütéses meccset rendez.

Az Európa-bajnokság megrendezésének döntését úgy, hogy azt a kontinensre kiterjessze, ahelyett, hogy csak egy vagy két fogadó országra korlátozódna, az UEFA Végrehajtó Bizottsága hozta meg 2012-ben, a torna 60. évfordulója alkalmából. A FIFA elnöke, Gianni Infantino, aki akkor az UEFA főtitkára volt, kifejtette, hogy „ahelyett, hogy egy országban lenne a torna, 2020 nyarán egész Európában lesznek meccsek”. „Egy ilyen lehetőség, amely sok városnak és sok országnak lehetőséget ad a futball akár csak egy részének a befogadására, minden bizonnyal kiváló dolog, különösen olyan időszakokban, amikor olyan gazdasági helyzet áll rendelkezésére, amikor nem számíthat arra, hogy az országok létesítményekbe fektessenek be ahogyan egy ilyen esemény megköveteli „- mondta Infantino. További részleteket a focieb2021.hu weboldalon talál.