Nemi szervi szemölcs kezelése hatékonyan

A nemi szervi szemölcsök olyan jóindulatú bőrkinövések, melyeket általában a HPV, vagyis a human papillomavírus okoz. A HPV vírus szexuális együttlét által egyik emberről a másikra terjed át. Sokan hordozzák a vírust, azonban még sincsenek ennek látható jelei.

[wp_ad_camp_1]

Nemi szervi szemölcs kezelése hatékonyan lehetséges – ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a megelőzésre is komoly hangsúlyt kell helyezni. Az óvszer használata és a HPV védőoltás jelentősen csökkentik a betegség esélyét. Alapvetően a HPV vírust leginkább szexuális érintkezéssel kaphatja el az ember, de ritka esetekben akár más úton is terjedhet a HPV vírus. A legtöbb ember immunrendszere felszámolja a fertőzést, míg mások nem ilyen szerencsések, az ő esetükben kialakulhatnak nemi szervi szemölcsök. A fertőzés és a nemi szervi szemölcs megjelenése közt hetek, hónapok, de akár egy év is eltelhet. Az is elképzelhető, hogy a fertőzött személyen semmiféle szemölcs nem alakul ki, ennek ellenére a vírus jelen van a szervezetében. Ennek okán igazán nehéz megállapítani, hogy kitől kapta el a páciens a fertőzést.

Fentebb említettük, hogy a HPV szexuális érintkezés által terjed. Az érintkezés lehet orális, anális vagy hüvelyi közösülés is, de az sem kizárt, hogy kézzel való érintés által kapja el a fertőzést. A nemi szervi fertőzést más HPV típusok okozzák, mint a test más felszínein jelentkező szemölcsöket. A szemölcsök általában nem fájdalmasak, valamint viszketést sem okoznak, azonban egyáltalán nem esztétikusak. Általában bőrszínűek vagy kicsit fehérebbek. Általában a nemi szervi szemölcsök nem tűnnek el maguktól, hanem el kell távolítani őket. A kezeléssel a fertőzés nem szűnik meg, azonban a szemölcsök eltávolíthatók. Többféle kezelés létezik a nemi szervek kezelésére.