Munkavédelmi oktatás elektronikus formában

A technológia és az internet fejlődésének köszönhetően egyre több dolog tevődik át az online térbe. Ez igaz az oktatásra is, így ma már nem jelent problémát a munkavédelmi oktatás elektronikus formában való megtartása. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor mindenképp olvasson tovább!

Munkavédelmi oktatás több szempontból is fontos és előnyös. A legfontosabb, amiért a munkavállalóknak munkavédelmi oktatáson kell részt venniük, az a saját egészségük, testi épségük. A munkavédelmi törvény 55. paragrafusa mondja ki, hogy munkavédelmi oktatás keretein belül kell a munkáltatónak gondoskodnia arról, hogy az alkalmazott elsajátítsa azon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek elengedhetetlenek annak érdekében, hogy a munkavállaló biztonságos, az egészségre nem veszélyes körülmények közt végezze munkáját. A munkavédelmi törvény arról is rendelkezik, hogy az oktatást rendes munkaidőben kell megtartani. A jogszabály azonban nem rendelkezik a munkavédelmi oktatás megtartásának körülményeit illetően, így az elméleti, valamint esetenként a gyakorlati ismeretek elsajátítására tökéletesen alkalmas az elektronikus oktatási forma.

A munkavédelmi oktatást akkor kell megtartani, ha az alkalmazott munkába áll vagy megváltozik munkaköre, esetleg munkahelye, vagy új munkaeszköz, technológia kerül bevezetésre. A munkavállaló csak a munkavédelmi oktatásnak megfelelően végezhet munkát. Amellett, hogy a munkavédelmet a jogszabályi kötelezettségek miatt kell megtartani, egyúttal ez kiváló módja, hogy a dolgozók megbecsülve érezzék magukat és motiváltak legyenek. Ha szeretne bővebben tájékozódni az online munkavédelmi oktatás kapcsán, akkor látogasson el a hiperiontech.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!