Mit tud tenni az otthoni melegség érdekében?

Ahogy beköszönt a hideg idő, előkerülnek a meleg ruhák ideje alaposan átgondolni, hogy mi mindent lehet tenni annak érdekében, hogy otthonunkban minél jobb legyen hőérzetünk, minél melegebb legyen. Az alábbiakban megosztunk néhány hasznos tippet, melynek köszönhetően az Ön otthonában is kellemes meleg lehet.

A melegítés kapcsán hasznos tippeket találhat ide kattintva! A termosztát nagyon hasznos, azonban, ha nem megfelelően használja, akkor nem, hogy nem spórol vele, hanem akár többlet költséget is okozhat. A hőmérsékletet helyesen kell beállítani, ha túl magas hőmérsékletet állít be, akkor az komoly költségekkel járhat, ezért érdemes inkább pár fokkal csökkenteni a hőmérsékletet, így a fűtésszámlán is spórolhat. Ha a hideg lakásba ér haza, akkor semmiképp nem javasoljuk, hogy minél magasabbra, akár huszonöt fokra beállítsa a termosztátot, mivel ettől nem melegedik fel gyorsabban a lakás, ellenben a fűtési rendszer komoly terhelés éri. Érdemes átgondolni, hogy hogyan állítja be a hőmérsékletet és türelmesen megvárni, hogy felmelegedjen a lakás.

Sokan, ha elhagyják a lakást, teljesen leállítják a fűtést, ez azonban nem feltétlenül jó módszer, hiszen a lakás így teljesen lehűl és nagyon sok energiát igényel az újra felmelegítés. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy csak abban az esetben állítsa le teljesen a fűtést, ha hosszabb időre hagyja el otthonát. Ha mindössze pár órára hagyja el a házat, akkor nem sok értelme van leállítani a fűtést. Néhány apróság betartásával a fűtésszámla összege jelentősen csökkenthető és otthonában is kellemes meleg lesz. Érdemes azt is ellenőrizni, hogy otthona kellőképp hőszigetelt-e, mivel, ha nem, akkor mondhatni hiába fűt, a hő elszökik otthonából, tehát nem gazdaságos a fűtés. Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!