Mire jó egy kuplungtárcsa?

A kuplungtárcsa felelős a sebességváltó normál működéséért. Minden autós ismeri a sebességváltó zaját, ha nem nyomjuk le a kuplung pedált. Ha a vezető nehezen tudja kezelni a kuplungpedált azt jelenti, hogy a kuplungtárcsa helytelenül működik és az optimális sebességváltó munkája nem érhető el megfelelően.

[wp_ad_camp_1]

A kuplungtárcsa idő előtti kopása a csúszás miatt van, ezért kell a járművezetőknek könnyedén kezelnie a kuplungpedált, hiszen ilyen módon megvédi a kuplungtárcsa lemezt is. A legtöbb kuplungtárcsa sérülést diagnosztizálása a kuplungtárcsa lemez sérüléseire vezethetők vissza. Ha nehezen működik a sebességváltás, meg kell vizsgálni az okát és azonnal egy szerelőhöz kell vinni kuplungtárcsa vizsgálatra. A modern önbeálló kuplungtárcsák hosszabb élettartamúak, így a gyors kopása kizárt. Abban az esetben, ha cserélni szeretné a kuplungtárcsa lemezt, le kell szerelnie a sebességváltót. A probléma megoldásának legjobb módja az, ha egy szerelőhöz fordul ilyen esetben, ugyanis bonyolult munkafolyamatnak minősül.

A kuplungtárcsa diagnosztikát a megfelelő mérőeszközzel lehet elvégezni, amelyek azonnal rávilágítanak a legapróbb problémákra is, így nem kell eltávolítania az egész kuplung rendszert, hogy rálátása legyen a kuplungtárcsára, mint 20 vagy 30 évvel ezelőtt. Online üzletünkben megvásárolhat egy új kuplungtárcsát, de ezen felül nálunk talál féktárcsákat, fékpofákat, külső visszapillantó tükröket, irányjelzőket, hátsó lámpákat és akár üzemanyagszivattyúkat is. Látogasson el az alkatreszek.hu weboldalára, mert a kínálatunk óriási és ráadásul kedvezményesen juthat hozzá a termékeinkhez. Rendeljen online kuplungtárcsát webáruházunkból és a lehető legrövidebb időn belül házhoz kapja a minőségi alkatrészt!