Milyen hatása van a vírusokra és a baktériumokra a fertőtlenítésnek?

Az ózon antipatogén hatásait évtizedek óta igazolják. A baktériumokkal, vírusokkal, és gombákkal szembeni pusztító hatása alapjául szolgál annak növekvő használatához a települési vízellátás fertőtlenítésében a világ minden táján.

[wp_ad_camp_1]

Bátran fordulj hozzánk bizalommal itt! Milyen hatása van a vírusokra és a baktériumokra  fertőtlenítésnek? A baktériumok mikroszkopikusan kicsi, egysejtű lények, amelyek primitív szerkezetűek. A baktériumtestet egy viszonylag szilárd sejtmembrán zárja le. Létfontosságú folyamataikat egy komplex enzimatikus rendszer vezérli. Az ózon zavarja a baktériumsejtek anyagcseréjét, valószínűleg az enzimatikus kontrollrendszer gátlásával. Az elegendő mennyiségű ózon áttör a sejtmembrán, és ez a baktériumok pusztulásához vezet. A vírusok kicsi, független részecskék, kristályokból és makromolekulákból épülnek fel. A baktériumoktól eltérően csak a gazdasejtben szaporodnak. Az ózon elpusztítja a vírusokat azáltal, hogy diffúzióval átterjed a fehérje burkon a nukleinsav magba, és ezzel károsítja a vírus RNS-ét. Magasabb koncentrációk mellett az ózon oxidációval elpusztítja a kapszidot vagy a külső fehérjehéjat is.

Az ózont gyakran tévesen diagnosztizálják, és az alacsony tengerszint feletti szennyezésnek feleltetik meg. Ez viszont távol áll az igazságtól. Valójában az ózon lebontja a szennyező anyagokat. Az ózon előállításának leghatékonyabb módszere a kereskedelemben az injektált impulzus használata. A háromatomos oxigénnel (ózon) történő fertőtlenítés a sejtfal megrepedésével megy végbe. Ez sokkal hatékonyabb módszer, mint a klór, amely a sejt protoplazmába történő diffúziójától és az enzimek inaktiválásától függ. Az ózonos fertőtlenítés tehát sok problémára megoldást jelenthet, ezért igényeljen ön is fertőtlenítést, ha úgy érzi szüksége lenne rá.