Mik a műfüves pálya előnyei?

A műfüves sportpályák elterjedése az elmúlt években egyre népszerűbb. Az egészség is mindinkább fontosabb mindenki számára, a sportolás így örökké divat és életforma lesz.

A műfüves sportpályák már olyan speciális technológiával készülnek, amik minden igényt kielégítenek, amire a sportolóknak szükségük van. Innovatívan segítik a sportolók teljesítményét, hiszen egy műfüves sportpálya sokkal ízületkímélőbb, biztonságosabb, mint a hagyományos focipálya, teniszpálya, golfpálya, stb.

Már rengeteg stadionban, egyesületben, edzőparkban használnak ilyen speciális, modern műfüves pályákat.

Egy műfüves sportpálya nem csak magából a műfűből áll. Telepítése összetett folyamat, melyet nem is végezhet el akárki, főleg egy profi sportpálya esetében. Megfelelő aláépítményre van szükség, hogy tökéletes pályát kapjunk. Gondoskodni kell a vízelfolyásról, a rétegrendekről, az oldalszegélyről, a megfelelő világításról, kerítésről, labdafogó hálóról, melyek egésze adja majd a műfüves sportpálya rendszerét. Nem kis munkafolyamat, azonban a telepítési költség hamar és többszörösen megtérül.

Műfüves pálya
Műfüves pálya

Mitől olyan népszerű, mitől olyan jó a műfű?

Egy műfüves pálya építése hosszú távú befektetés. Nem csak 1-2 évig vesszük hasznát, hanem akár évtizedekig segíti a sportolók mindennapjait.
A sport műfű nem igényel karbantartást. Nincs fűnyírás, nincs fűfolt javítás, újravetés, nincs locsolás. Rengeteg időt, energiát és pénzt spórolunk meg vele.
A sport műfű biztonságos, hiszen aláépítményében ütéscsillapító réteg is van.
Egész évben tökéletes látvánnyal fogadja a nézőket is, akik elégedettséggel szívükben távoznak a mérkőzésekről, hiszen szemet gyönyörködtető egy ilyen nagy terület esetében a zöld műfű.

A szakszerűen kiválasztott prémium multisport műfű alkalmas a multifunkcionális sportpályák megépítéséhez is. Ide azonban már speciális sportműfűre lesz szükség.
Mely sportágak tartoznak a multifunkcionális sportpályákhoz?

Kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, tenisz, röplabda.

A sportműfüvek nem károsak az egészségre, ma már nem gumigranulátumot használnak a fűszálak közötti kitöltésre, hanem kvarchomokot. A sportpálya műfű UV álló, nem forrósodik fel a legnagyobb nyári melegben sem. Biztonsággal használhatják gyermekek és felnőttek is.

A cégek, melyek műfüves sportpálya építéssel foglalkoznak, mindig a leginnovatívabb és legújabb generációs műfüveket fogják kínálni a tökéletes végeredmény eléréséhez. Ezek tapintása és kinézete is olyan, akár a valódi fűé, emellett pedig megfelelnek a sportágak elvárásaihoz.

Alacsony fenntartási költség mellett lehet bárkinek műfüves sportpályája.