Miért érdemes gázkazánt választani a fa tüzelésű kazánokkal szemben?

Manapság nem csak azt várjuk el a tüzelési formáktól, hogy kényelmesek legyenek, de költséghatékonyak is. Az efféle előnyök élvezéséhez előbb be kell szereltetni a megfelelő fűtésrendszert.

[wp_ad_camp_1]

A gázkazánok előnyeiről a fa tüzelésűekkel szemben a linkre kattintva olvashat bővebben. Felújítás során vagy egy építkezés alatt előbb vagy utóbb sor kerül a fűtés kiválasztására. Ha körülnézünk a piacon, akkor találkozhatunk olcsóbb és drágább megoldásokkal is, amik közt talán mondanunk sem kell, hogy bőven vannak különbségek. A kazán és a fűtésrendszer akkor végez hatékony munkát, ha a ház megfelelő szigeteléssel van ellátva, valamint megfelelő nyílászárókkal rendelkezik. Mindezek nélkül bármilyen fűtési rendszerrel és kazánnal rendelkezhetünk, a fűtésünk egyáltalán nem lesz gazdaságos. Manapság az egyik legnépszerűbb fűtési alternatíva a gázzal való fűtés, hiszen kényelmes, könnyen szabályozható és viszonylag olcsó. A gázkazánnal ráadásul nem csak a lakást, de a meleg vizet is felfűthetjük általa.

Míg a régi fűtési megoldásoknál 70/90 Celsius fokon való üzemelés volt általános, ma már a technológiai újításoknak köszönhetően ma már a 30/50 Celsius fok számít normálisnak. Ha megint csak összehasonlítjuk ezzel a fa tüzelésű kazánokat, akkor újabb plusz pontot írhatunk a gázkazánok javára, hisz a fa tüzelésű kazánok továbbra is 70/90 Celsius fokot igényelnek a működéshez. Arról már nem is beszélve, hogy a tűzi fa ára évről-évre emelkedik. A tűzifával való fűtésre mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy kényelmes volna, hisz állandóan táplálni kell a tüzet. Márpedig a mai modern és rohanó világban ez minden, csak nem praktikus, főleg, hogy sok család nincs is otthon egész nap.