Miért érdemes alkalmazni a távfelügyeleti rendszereket?

A statisztikai felmérések alapján és a mindennapi tapasztalatok is azt mutatják, hogy létjogosultsága van a távfelügyeletnek, ugyanis a 24 órás megfigyelés által sokkal kevesebb az illegális behatolás.

[wp_ad_camp_1]

Távfelügyeleti rendszerek akár teljes biztonságot nyújthatnak a tulajdonosok számára. Fontos, hogy ne csak részben járjunk el a személy és vagyonvédelmi megoldásokkal, hiszen nem elegendő, hogy csak a közvetlen környezetünkre hagyatkozunk. Amennyiben távfelügyeleti rendszereket alkalmazunk, akkor minden riasztórendszer által észlelt és rögzített jelzés egy 24 órás felügyeleti központba fut be. Az effajta jelzések alá értjük a riasztást, az áram kimaradást, az akkumulátor merülését illetve a rejtett meghibásodásokat is. Ilyenkor a felügyeletet végző diszpécser értesíti a tulajdonost vagy az éppen megbízott személyt. Önmagában a 24 órás távfelügyelet sokat javít a biztonságon, ám ez mellett még olyan szolgáltatásokban is részesülhetünk, mint pl. kivonuló járőrszolgálat riasztás vagy pánik jelzés esetén.

Továbbá a riasztórendszerhez csatlakoztatott füst, hő érzékelőről vagy hatóságilag engedélyezett tűzjelzőről az ilyen típusú jelzések esetén a diszpécser azonnal értesíti a területi illetékest. Így nem feltétlen kell, hogy betörés történjen, legyen szó tűzesetről, akkor is értékes perceket tudunk nyerni. Továbbá, ha rendelkezünk a családban idős, vagy beteg rokonokkal, akkor ilyen esetekben is érdemes alkalmaznunk, hiszen mi nem tudunk 24 órás felügyeletet biztosítani, ám a szolgáltató igen. Így bármilyen gond, vagy baj esetén a diszpécser értesíti a hozzátartozókat. Egy okos telefon és internet hozzáférés által akár Ön is bárhonnan leellenőrizheti a megfigyelt területet. Minden további információt megtalál a www.tell.hu –ra kattintva.