Magas minőségű 5w 30 motorolaj választékból kapható!

Minden motorolajat viszkozitása vagy áramlási ellenállása, valamint szélsőséges hőmérsékleti teljesítménye alapján minősítenek. Az ideális motorolaj az autójához ellenáll a régió legmelegebb hőmérsékleteinek, miközben a leghidegebb időjárás esetén is képes folyni. Az 5w30 olaj széles hőmérsékleti tartományra alkalmas, így az egyik leggyakrabban használt olaj a piacon.

Magas minőségű 5w 30 motorolaj választékból válogathat az alaktreszek.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk hogy mindent megtudjon a motorolajokról. Az 5w30 motorolajat széles körben használnak a könnyű benzin- és dízelmotorokban. A legtöbb ma gyártott motorolajhoz hasonlóan az 5w30 többfokozatú olaj, vagyis alacsonyabb 5-ös viszkozitási foktól 30-as magasabb viszkozitási fokozatig terjed. A „W” jelentése „tél”, az azt megelőző szám az olaj viszkozitás (vagy vastagsága) alacsony hőmérsékleten (innen a W), és az azt követő szám a viszkozitást jelzi magasabb hőmérsékleten, amikor a motor jár. Az 5w30 motorolaj téli viszkozitási osztálya öt, vagyis kevésbé viszkózus (kevésbé vastag) nagyon alacsony hőmérsékleten, mondjuk a 10w30-hoz képest. 30-as forró viszkozitással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy magas hőmérsékleten kevésbé viszkózus, mint az 5w50 olaj.

Mindig a jármű gyártója által ajánlott olajat használja. Az 5w30 olaj azonban akár -30 ° C és 35 ° C közötti hőmérsékleten is működhet, így ideális választás, ha olyan helyen vezeti autóját, ahol viszonylag magas szezonális hőmérséklet-ingadozások vannak. Az 5w30 olaj különösen alkalmas hideg éghajlaton közlekedő autókhoz. Ellentétben a magasabb hőmérsékleti besorolású olajokkal, például 10 vagy 15, az 5w30 olaj elég szabadon folyhat, ha a motort alacsony hőmérsékleten indítják be, hogy bevonja és megvédje a motor belső alkatrészeit. Ezenkívül jó választás olyan hosszú utakhoz, amelyek nagyobb üzemanyag -fogyasztást és nagyobb hőhatást igényel. További részletekért nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra.