Jobbos vagy balos kanapé? Honnan lehet tudni?

Gyakran nem egyértelmű, hogy egy adott kanapé balos vagy éppen jobbos. Ez főleg akkor jelent problémát, amikor a régi kanapét újra kell cserélni és nem egészen egyértelmű, hogy balos vagy jobbos típust érdemes vásárolni. A rossz választás rengeteg bosszúsággal jár, így olvasson tovább, lentebb adunk pár hasznos tippet és segítünk eldönteni, hogy jobbos vagy balos kanapéra van szüksége.

Jobbos és balos kanapé – Ha kanapé választásra kerül sor, akkor nem kizárt, hogy előbb-utóbb meg kell válaszolni azt a kérdést, hogy a kanapé jobbos vagy balos legyen. A kanapé irányát úgy lehet meghatározni, hogy a bútorral szembe állunk. Amerre a támlája van, a kanapé olyan irányú. Tehát logikusan, ha a támla a bal oldalon található, akkor balos kanapéról van szó. Sokan abban a hitben vannak, hogy a kanapé nyithatóságától függ, hogy milyen oldalú. Ha a bal oldalon van a sarokrész, akkor a jobb oldala ágyazható, vagyis a kanapé jobbos. Viszont, ha a jobb oldalon van a sarokrész, akkor a bal oldala ágyazható, vagyis a kanapé balos. Ez elsőre egy kicsit bonyolultnak tűnhet, holott nem az, különösen, ha az ágyazhatóság felől közelítjük meg a kérdést.

A legegyszerűbb az, ha U alakú kanapét vásárol, ugyanis ilyen esetben nem kell azon gondolkodni, hogy a kanapé milyen alakú. Habár tény, hogy az ilyen típusú kanapé a nagyobb méretű nappalikba előnyös. Ha tudja, hogy milyen típusú kanapéra van szüksége, akkor már igazán könnyű lesz a választás. Amellett, hogy a kanapé jobbos vagy balos, az is fontos, hogy a bútor paramétereivel tisztában legyen, tehát hogy mekkora méretű bútorra lesz szüksége, hiszen így leredukálható a hatalmas kínálat. Ha bővebb információkra van szüksége és megtekintené a széleskörű kínálatot, akkor látogasson el a nonstopbutor.hu webáruházba és tájékozódjon!