Féktárcsa teherautóhoz a legjobb áron!

A tárcsafékek fékrotorjai a kerekekkel együtt forognak, és a féknyeregekhez rögzített fékbetétek ezekre a rotorokra szorítják a kerekek leállítását vagy lassítását. A rotorokhoz tolódó féktárcsák súrlódást generálnak, amely a mozgási energiát hőenergiává alakítja.

[wp_ad_camp_1]

Féktárcsa teherautóhoz online rendelhető az aruhaz.intermotor.hu weboldalon, tehát látogasson el bátran webáruházunkba és itt a teljes kínálatot is megtekintheti az árakkal együtt. A féktárcsa hőleadó tulajdonság csökkenti a fék elhalványulását, ez az a jelenség, amikor a fékteljesítményt a hő befolyásolja. A tárcsafékek másik előnye a víz fakulásának ellenállása, amely akkor következik be, amikor a fékeken lévő víz jelentősen csökkenti a fékerőt. Amikor a jármű mozgásban van, a rotor nagy sebességgel forog, és ez a forgó mozgás magából a rotorokból engedi ki a vizet, ami stabil fékerőt eredményez. A tárcsafékeket általában a személygépkocsikban és teherautókban használják, de a nagyobb sebességnél nyújtott stabil teljesítményük és a fék elhalványulásának ellenállása miatt fokozatosan terjednek a haszongépjármű-szegmensben is.

Az ügyfeleknek egyre nagyobb az igényük erre a hosszabb élettartamra és a magasabb minőség miatt, és csapatunk elkötelezett amellett, hogy megfeleljen a tárcsafék megbízhatóságának további fejlesztése révén. Kétféle tárcsafék létezik. Az „ellentétes dugattyú típusú tárcsaféknek” dugattyúi vannak a tárcsa forgórészének mindkét oldalán, míg az „úszó típusú tárcsafék” dugattyúja csak az egyik oldalon található meg. A féktárcsát (tárcsát), amely a kerékkel együtt forog, a féknyereg rögzíti, mindkét oldalról a dugattyú nyomásával (és lassítja a tárcsa forgását, ezáltal lelassul és megáll a teherautó. További részletekért nézzen be az aruhaz.intermotor.hu weboldalra.