Faszerkezet építése vasalatok segítségével

Egy családi házas környezetben sokszor lehet szükség faszerkezet építésre, és itt nem csak a családi ház tetőszerkezetére kell gondolnunk. De hogyan kapcsoljuk össze a faszerkezeteket, ha nincs lehetőségünk olyan faipari szakembert megbízni, aki ért a nútoláshoz vagy a csapos megoldásokhoz?

A válasz a faszerkezetek egyszerű egymáshoz kapcsolására a különböző lemez vasalatok használata.

Egy-egy lemez vasalat felhasználási területe igen szerteágazó. Legyen szó kerti filagóriáról vagy akár tetőtér beépítésről, netán polc vagy válaszfal szerelésről a faösszekötő lemezek között biztosan találunk olyat, amely a leginkább megfelel a kívánalmainknak.

Nagy előnyük a Vormann lemezeknek, hogy perforáltak, így még a lemez fúrásával sem kell bajlódnunk, egyszerűen a felülethez illesztjük, majd bordásszeggel rögzítjük őket.

Vasalat házépítéshez
Vasalat házépítéshez

Könnyű használatuknak és a speciális horganyzásuknak köszönhetően bátran használhatják hobbi barkácsolók éppúgy, mint építőipari szakemberek. Jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak, természetesen rozsdamentes acélból készülnek.

A lemezek különböző dőlésszögű összekapcsolásra alkalmasak, sőt, oszloptalpakat is találunk közöttük, melyek szintén szintben vagy szélességben jól állíthatóak, akár betonozható, akár dűbelezhető kivitelben.

A faszerkezetek összekapcsolására tehát már megtalálta a megoldást, innentől csak a fantáziája szab határt a kivitelezendő építménynek! Legyen egyedi a filagóriája vagy terasza, esetleg készítsen szakipari designnal rendelkező pergolát jócskán a piaci ár alatt.