A glutamin vitathatatlan, pozitív hatásai

A glutamin egy úgynevezett feltételesen esszenciális aminosav, amely az izomzatban található meg legnagyobb koncentrációban. Bizonyos feltételek mellett a szervezet is elő tudja állítani, azonban ezen feltételek megléte nélkül pótlásra szorul, így érdemes lehet étrendkiegészítő formájában bevinni a szervezetbe.

Glutamin hatása jelentős lehet a szervezetre nézve, így mindenképp gondoskodni kell pótlásáról. Különösen diéta esetén érdemes lehet gondoskodni a glutamin pótlásról az izomtömeg megőrzése érdekében. A szervezetben bizonyos esetekben megnő a glutaminigény, amit a szervezet már nem képes kielégíteni, emiatt érdemes táplálékkiegészítő formájában bevinni a szervezetbe. Ilyen esetek az éhezés, a műtét, stressz, a fertőzés vagy a fokozott fizikai megterhelés. A glutamin az egészséges bélflóra egyik fontos összetevője lehet, ezért a gyomor- és a bélrendszer esetében elengedhetetlen fontosságú. A glükóz után a glutamin a sejtek legjobb energiaforrása. A glutamin rengeteg immunológiai és metabolikus folyamatban játszhat fontos szerepet. Az égési sérülések, traumák és a műtét utáni sebek gyógyulását is elősegítheti.

Emellett a glutamin az immunfunkciókat is fokozhatja, tehát erősítheti az immunrendszert is. Továbbá a koncentrációs képességet, a teljesítményt, a megfigyelőképességet és az izomnövekedést is fokozhatja. A glutamin a regenerációs időt is csökkentheti és növelheti a nitrogén visszatartást. A daganatos megbetegedések kezeléséből adódó mellékhatások enyhítésére is alkalmas lehet a glutamin. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a myeatrend.hu webáruházba, ahol a termékeket is megtekintheti!