Építőjáték minden korosztály számára!

Az építőelemek segíthetik a kreativitást és ösztönzi a gyerekeket a párosításra, a számolásra és a válogatásra. Ezenkívül az építőkockák általában különböző méretűek, és sokféle elrendezésben egymásra helyezhetők. Bővebben erről weboldalunkon olvashat majd.

Építőjáték vár minden kedves érdeklődőt a jatek-webaruhaz.hu weboldalra látogatva, ezért itt a helye nálunk, ha az ön gyermekei is régóta építőjátékokra várnak. Amikor egy gyermek két kisebb tömböt összerak, egy nagyobb tömböt használ – ez fantasztikus módja annak, hogy bemutassuk a nagy és kicsi, valamint a fél és az egész jelentését. Párosítás, számolás, válogatás – ez csak néhány, az óvodában tanított fogalom közül, amelyet játék közben is taníthat a gyermekének! Mindez alátámasztja azt a kijelentést, miszerint a játékkockával való játék nemcsak a fizikai, érzelmi és társadalmi fejlődés szempontjából nagyon előnyös, hanem a kognitív szempontból is, mivel magában foglalja a szimbolizációt és ábrázolást, az irányultságot, az összehasonlítás folyamatát, az osztályozást, a sorrend követését és támogatja az eltérő gondolkodást és a logikus érvelés. Ami a matematikát illeti, a gyerekek többet megtudhatnak olyan dolgokról, mint a terület, méret, sorrend, tér, alakzatok, számok, leképezés, mintázatok, mérés, törtek, műveletek, becslés, negatív tér, mindezt az építőjáték által.

Amint azt korábban említettük, a játékkockák elősegíthetik a gyermek szókincsének fejlesztését, és javíthatják megértését a címkézésről, a mondatszerkezetről, a térbeli megjelenítésről, az egyensúlyról, a szimmetriáról, sőt a súlyról, a magasságról és a gravitációról is! Igen, az építőelemek egyszerűbbek, mint a boltokban található legtöbb játék, de sokkal hasznosabbak ezeknél. További részletekért nézzen be a jatek.webaruhaz.hu weboldalra.