Egy nem mindennapi vers a magyar költészet napján

A magyar költészet napján sokan osztják meg kedvenc versüket a Facebookon. Ez abból a szempontból pozitív, hogy ezen a napon elárasztják a legnagyobb internetes közösségi felületet a magyar költemények.

[wp_ad_camp_1]

További információk a magyar költészet napjáról és a versről ezen a linken található. A magyar nyelv az egyik legnehezebb a világon, ugyanakkor szerencsés, aki beszéli ezt a nyelvet, ugyanis amilyen nehéz, egyben annyira választékos is. Egy – egy szóra tucatnyi szinonima létezik, így lehetőségünk van igazán választékosan kifejezni magunkat. Költőink mindig is éltek ezzel a lehetőséggel és számos gyönyörű verssel lepték meg a nagyérdeműt. A költők más – más stílusban írnak, így mindenki megtalálhatja köztük a kedvencét, mely ráillik aktuális hangulatára, élethelyzetére. Költőink kiválóan bántak a szavakkal, ha örömüket, bánatukat, dühüket kellett kifejezni. Arról már nem is beszélve, hogy szerelmüknek, múzsájukhoz micsoda műveket alkottak. Ha minket is utolért a szerelem, akkor a verseket olvasva rájöhetünk, hogy tökéletesen leírják érzéseinket.

Április 11-én ünnepeljük kiváló költőink tehetségét és az általuk írt költeményeket, melyeket a mai napig szívesen olvasunk. Az általános és középiskolában tanult verseket akkoriban nem igazán szívleltük, azonban felnőttként másként látjuk a műveket. Az atpszovegiras.hu weboldalon megtalálhatja a szövegírók által megjelölt verset, mely tökéletesen bemutatja a magyar nyelv nehézségeit és görbe tükröt állít a furcsaságoknak. A verset olvasva rádöbbenhetünk, hogy miért is van olyan nehéz dolga annak, aki magyarul szeretne megtanulni. Nyelvünk nem csak igazán szép és választékos, hanem néha nehezen érthetők egyes nyelvtani szabályok a nyelvet tanulóknak.