Az elveszett csomagokkal mi történik?

Bár a csomagküldés mára már nagyon sokat javult, amely azt jelenti, hogy sokkal biztonságosabbnak bizonyul, mint régebben, azért még sajnos ma is előfordulhatnak olyan esetek, amikor egy-egy csomag elveszhet.

[wp_ad_camp_1]

Katt a részletekért, ha minden eshetőségre szeretne felkészülni. Igen kellemetlen tud lenni mindkét fél részére, ha egy bizonyos csomag váratlanul eltűnik. A mai felmérések alapján a feladott csomagok több, mint 97%-a sikeresen kézbesítésre kerül. Ám, ha mégis előfordulna, hogy egy bizonyos csomag eltűnik, akkor mi most felkészítjük arra, hogy ilyen esetekben milyen lehetőségekkel rendelkezik, illetve mi a teendő. A legtöbb esetben a csomagok eltűnésének a hátterében az áll, hogy a feladószelvény megsérül, melyen a pontos cím fel volt tüntetve. Amennyiben a csomagok rendelkeznek visszavételi címmel, akkor ebben az esetben visszakerülnek a feladóhoz. Ha nem rendelkezik, ilyennel a csomag, akkor abban az esetben nem tud tovább haladni. Ilyenkor elkerül egy tárolóba. Az mellett, hogy meghibásodhat a feladószelvény még az is fennállhat, hogy kezelési hiba lép fel. Ám a legtöbb esetben már nem mérvadó az ok, csakis az, hogy abban a raktárban végzik, melyben legutoljára haladtak át.

Egy ilyen elveszett csomag esetén mindig a futár végzi a keresést, mégpedig az, aki a nyilvántartást vezette. Általában az utolsó raktárhelységtől indulnak, ahonnan még a szállítás beolvasásra került. Ilyen esetekben akár több ezer csomagot is átvizsgálhatnak. Mivel a legtöbb esetben hiányzik a címke, így a csomagot a méretük alapján próbálják beazonosítani. Ez egy igen komoly folyamatnak nevezhető. A legtöbb esetben ez a vizsgálat hét napot vesz igénybe, ám az is megtörténhet, hogy ez az idő kitolódhat. Amennyiben a csomagot tíz napon belül sem találták meg, akkor azt elveszettnek nyilvánítják ki.