A megfázás és kezelése

A megfázás a felső légutak vírusos fertőzése. A leggyakrabban érintett vírus egy rhinovírus, ami egyfajta picornavírus, amely 99 ismert szerotípussal rendelkezik. Egyéb általánosan érintett vírusok közé tartoznak az emberi koronavírusok, az influenza vírusok, az adenovírusok (5%), az emberi légúti syncytialis vírusok (orthopneumovírusok), a rhinovírusoktól eltérő enterovírusok, a humán parainfluenza vírusok és a humán metapneumovírusok.

Megfázás ellen a legjobb készítményeket és gyógyszereket megtalálja a gyogyline.hu weboldalon, ahol szuper árakkal és kedvezményekkel is találkozhat. Gyakran egynél több vírus van jelen megfázáskor. Összesen több mint 200 vírustípus társul megfázással. A közönséges nátha vírusát általában a levegőben lévő cseppek (aeroszolok), fertőzött orrváladékkal vagy fomitokkal (szennyezett tárgyak) való közvetlen érintkezés útján továbbítják. Hogy ezek közül melyik út az elsődleges fontosságú, azt még nem határozták meg. A vírusok hosszú ideig fennmaradhatnak (a rhinovírusok esetében 18 óránál hosszabb ideig), és az emberek keze elkaphatja őket, és később a szemükbe vagy az orrukba vihetik át, ahol fertőzés lép fel.

Az állatoktól való átvitel nagyon valószínűtlen; az Adelaide-szigeten tizenhét hetes elszigeteltség után egy brit tudományos bázison dokumentált járványkitörésről úgy gondolták, hogy azt egy szennyezett tárgy vagy tünetmentes emberi hordozó okozta, nem pedig a bázison is jelen lévő husky kutyák. Az átvitel gyakori a napköziben és az iskolában, a sok gyenge immunitás és a gyakran rossz higiéniával rendelkező gyermek közelsége miatt. Ezeket a fertőzéseket aztán a család többi tagjának hazaviszik. Nincs bizonyíték arra, hogy a kereskedelmi célú repülés során a recirkulált levegő is átviteli módszer vagy sem. Úgy tűnik, hogy a közvetlen közelben ülőknél nagyobb a fertőzésveszély a megfázásra is Amennyiben többet tudna meg a megfázás kialakulásáról vagy a gyógyszerekről keresse fel a gyogyline.hu-t.