A koronavírus miatt csökkenhet a kötelező biztosítás díja

A koronavírus jelentősen befolyásolta 2020-as évet, jellemzően negatív irányban. Életünkben jelentős változások álltak be és számos korlátozás nehezíti meg a mindennapokat. Ezekben a nehéz időkben üdítő kivételt jelent, hogy a csökkenő autóhasználat miatt a kötelező felelősségbiztosítás ára is csökken.

[wp_ad_camp_1]

A csökkenő kötelező felelősségbiztosítás árakról itt tudhat meg bővebb információkat! A koronavírus járvány kitörése óta az egyik legtöbbet hallott mondat a „Maradj otthon!”. Sokan hallgattak erre a tanácsra, ráadásul a korlátozások is rákényszerítették az embereket, hogy a lehető legkevesebbet mozduljanak ki. Ebben a helyzetben az emberek autóhasználati szokásai is mérséklődtek. Annak ellenére, hogy a parkolás ingyenessé vált és a tömegközlekedési eszközök elkerülése érdekében sokan úgy döntöttek, hogy inkább autóba ülnek, az autó használat így is jelentősen lecsökkent. Mivel nincs hova menni és biztonsági okokból a családjával is sokkal kevesebbet találkozik az ember, ezért az autó az utcán vagy a garázsban pihen. Viszont a kötelező felelősségbiztosítást ennek ellenére fizetni kell rá. Mivel kötelező, ezért mindenképp fizetni kell, azonban egy friss javaslatnak köszönhetően a díjszabás jelentősen változhat pozitív irányban.

Az ötlet a Magyar Autóklubtól származik, miszerint a biztosítóknak a gépkocsi használat csökkenését bele kellene kalkulálni a 2021-es díjakba. Az előterjesztés teljesen logikus, hiszen sokkal kisebb a kockázat, ha az autót nem használják. Sokan nem számítanak pozitív eredményekre, hisz a biztosítók nem igazán nyitottak az olyan javaslatokra, melyek bevétel kiesést jelentenek. Viszont a Magyar Autóklub meghatározó szervezet, így van némi esély a sikerre. A biztosítók nem emelhetnek kedvükre, meg kell indokolniuk a lépést.