A közösségi irodában való munkavégzés előnyei

A közösségi irodák elsősorban a home office-ban dolgozók számára opció, azonban bárki mehet oda, aki szeretne nyugodt körülmények közt dolgozni.

[wp_ad_camp_1]

A coworkingről itt tud többet olvasni. A home office amolyan álommunkaként él az ember fejében. A főnök nem áll ott az ember mögött, hogy különféle feladatokkal zargassa, nem kell bunkó kollégákkal törődni, valamint az ember dolgozhat a kanapén vagy a kár az ágyban is. Mindez jól hangzik, de ugyanakkor az is tény, hogy sokan nem tudnak mit kezdeni a home office adta előnyökkel és könnyen arra döbbennek rá, hogy nem képesek hatékonyan dolgozni otthon. Ugyan nincs ott a főnök, így lehet akár több órás ebédszünetet tartani, magánügyekkel foglalkozni, egy szóval az ember figyelme könnyen elterelődik. A home office munka során nagy szükség van önuralomra, valamint szervezettségre. A legjobb, ha az ember ekkor is kijelöl magának egy munkaterületet. Mindez jól hangzik, azonban a gyakorlatban ritkán valósul meg. Talán kis túlzással kijelenthetjük, hogy a home office-ban dolgozók általában ott dolgoznak, ahol nincsenek útban.

A home office-ban dolgozók számára a közösségi iroda tökéletes helyszín a munkavégzésre. Az ilyen közösségi irodákban általában félnapi vagy havi bérletet is lehet váltani egy asztalra. A közösségi irodában nem bömbölteti a gyerek a tv-t, nem ordibál a szomszéd és a feleség sem szól, hogy le kell vinni a szemetet, valamint a férj sem kér vacsorát. Egy szóval csak a munkára tud koncentrálni. A közösségi irodában akár üzleti kapcsolatok is kialakíthatok. Természetesen nem akkor, amikor valaki nagy munkában van, hanem némelyik közösségi irodában külön helyiség van erre a célra kialakítva. Továbbá az elmagányosodástól sem kell félni a közösségi irodákban.