A Jobtain munkaerő-kölcsönző és közvetítő

A vállalatok életében, ha nem is állandó jellegű, de biztosan időről-időre felmerülő probléma a munkaerőhiány. Az sem segíti a helyzetet, hogy a HR munkatársak általában túlterheltek és nincsenek könnyű helyzetben az ideális jelöltek megtalálása kapcsán sem. Ez a probléma azonban gyorsan orvosolható egy megbízható HR szolgáltató, vagyis egy harmadik, szakértő fél bevonásával.

A Jobtain munkaerő-kölcsönző segítségével egyszerűvé válhat a megfelelő munkaerő megtalálása. Ma már egyáltalán nem megy ritkaságszámba, hogy a vállalatok egy harmadik szereplőt is bevonnak a megfelelő munkaerő megtalálása érdekében. Ha új munkavállalókra van szüksége a vállalatnak, akkor két alternatíva jöhet szóba, a munkaerő közvetítés vagy pedig a kölcsönzés. A közvetítés során a közvetítő céget azzal bízza meg a vállalat vezetése, hogy a nyitott pozíciókra találja meg a szóba jöhető legoptimálisabb jelölteket. A megbízás tehát leginkább a kiválasztás folyamatát jelenti, vagyis álláshirdetés készítés és interjúztatás. A legjobbnak ítélt jelölteket pedig a munkáltatóhoz küldik tovább. Ekkor a munkáltató a munkavállalóval köti meg a munkaszerződést.

A munkaerő kölcsönzés során a vállalat rengeteg feladatot, teendőt megspórolhat. Ekkor a külső, harmadik fél nem csupán a toborzást végzi el, hanem a kapcsolódó folyamatokban is szerepet vállal. Általában a külföldi munkavállalók alkalmazása is szóba jöhet. A HR cég ekkor a kiválasztás, munkaviszony létesítéssel és megszüntetéssel kapcsolatos adminisztrációkat is magára vállalja. Emellett az állománykezelés, szállásolás, utaztatás, bérszámfejtés és különféle járulékok befizetése is a munkaerő-kölcsönző cég feladata. Ez esetben a munkaerő kölcsönző cég a saját állományába veszi fel a munkavállalót és a cégeknek kölcsönadja.