Olaszország legszebb partja várja a turistákat!

Olaszország néhány igazán gyönyörű tengerparti tájnak ad otthont – az egyetlen gond az, hogy el kell döntenünk, merre menjünk. Rengeteg változatot talál Olaszországban, akár zord sziklákra, festői öblökre vagy csodás halászfalvakra vágyik.

Olaszország legszebb partja megtekinthető az axa-assistance.hu weboldalon, így ha önt is érdekelné ez a téma, keressen fel minket, hiszen rengeteg hasznos információt tudhat meg. A Golfo di Orosei és Gennargentu Nemzeti Park Szardínia keleti partján található, és drámai mészkőszikláiról valamint élénk türkizkék vizeiről ismert. Számos öblöt, rejtett barlangot és titkos partot fedezhet fel ezen a hihetetlen tájon – valamint néhány kihívást jelentő túrát is. Szálljon meg a közeli Cala Gonone-ban, és fedezze fel a partot hajóval. Az Amalfi-part világhírű gyönyörű tengerpartjáról, amelyet festői városok, sötét homokos strandok és meredek teraszos földrajz színesít. Az UNESCO Világörökség részét képező régió 50 km-es tengerpartot foglal el, és számos várost és falut foglal magában, köztük Amalfit, Ravellot és Positano-t. Gyönyörködjön a kilátásban a 8 km-es Sentiero degli Dei – az Istenek sétánya – túrájával. A Gargano-félsziget Olaszország csizmájának „sarkantyúja”, amely elválasztja Pugliát az ország északi részétől, és szomszédjaihoz képest nagyon különleges tája van.

Zöld és hegyvidéki, sűrű tölgy- és bükkerdővel, illetve meredek mészkősziklákkal rendelkezik. Szinte az egész félsziget a Gargano Nemzeti Park része. Az érintetlen természet mellett számos festői tengerparti üdülőhely – Peschichi és Vieste – valamint Olaszország leglátványosabb partjai és a kevéssé látogatott Tremiti-szigetek várják itt. Amennyiben többet tudna meg az olasz tengerpartokról, mindenképpen nézzen be hozzánk az axa-assistance.hu-ra, hiszen itt mindent megtalál ami érdekelheti.