Nyomtatófej minden mennyiségben webáruházból!

Általánosságban azt a részt, amely a színeket és/vagy adatokat (karaktereket, képeket) hordozóra, például papírra továbbítja, nyomtatófejnek nevezik. A nyomtatási módtól függően különféle típusú nyomtatófejek léteznek, például termikus (hőtranszfer), tintasugaras és elektrofotográfiai.

[wp_ad_camp_1]

Nyomtatófej kapható az onlinetoner.hu weboldalon, tehát keressen fel minket és tekintse meg nyomtatófej kínálatunkat amelyben márkás és magas minőségű nyomtatófejeket lehet rendelni. Gyakran olyan nyomtatási módszert alkalmaznak, amely mechanikusan továbbítja a tintát a papírra egy tintaszalag elütésével. Kétféle impakt nyomtató létezik: az egyik egy rúddal vagy tűvel hozza létre a pontokat (pontmátrix nyomtató), a másik pedig mátrix típusú elemeket használ karakterek, például dokumentumok nyomtatásához. A pontmátrix nyomtatókat gyakran használják az ATM könyvelési alkalmazásokban. Az ütéstípusoktól eltérő nyomtatási módszereket összefoglalóan ütés nélküli nyomtatásnak nevezzük. Termikus módszer: Olyan eljárás, amelynek során viasz vagy gyanta alapú tintaszalagot olvasztanak (ragasztanak) egy anyagra, például papírra, hő alkalmazásával. Tintasugaras módszer: Olyan módszer, amely apró kamrákból festékcseppeket juttat megfelelő anyagra. A finomabb festékszóró lehetővé tette a nagyfelbontású nyomtatást.

Elektrofotográfiai módszer: Olyan technika, amely lézer vagy LED fény segítségével elektrosztatikus látens képet alkot egy pozitív töltésű fényérzékeny dobra, amelyre negatív töltésű festék kerül, és csak a pozitív képhez tapad. A képet ezután átviszik a papírra és összeolvasztják hővel és nyomással, önmagában vagy nyomással, hogy tartósan tapadjanak a papírra. Amennyiben többet tudna meg a nyomtatófej típusokról, módszerekről, keresse fel az onlinetoner.hu weboldalt.