Nyomtatófej minden mennyiségben webáruházból!

Általánosságban azt a részt, amely a színeket és/vagy adatokat (karaktereket, képeket) hordozóra, például papírra továbbítja, nyomtatófejnek nevezik. A nyomtatási módtól függően különféle típusú nyomtatófejek léteznek, például termikus (hőtranszfer), tintasugaras és elektrofotográfiai.

Nyomtatófej kapható az onlinetoner.hu weboldalon, tehát keressen fel minket és tekintse meg nyomtatófej kínálatunkat amelyben márkás és magas minőségű nyomtatófejeket lehet rendelni. Gyakran olyan nyomtatási módszert alkalmaznak, amely mechanikusan továbbítja a tintát a papírra egy tintaszalag elütésével. Kétféle impakt nyomtató létezik: az egyik egy rúddal vagy tűvel hozza létre a pontokat (pontmátrix nyomtató), a másik pedig mátrix típusú elemeket használ karakterek, például dokumentumok nyomtatásához. A pontmátrix nyomtatókat gyakran használják az ATM könyvelési alkalmazásokban. Az ütéstípusoktól eltérő nyomtatási módszereket összefoglalóan ütés nélküli nyomtatásnak nevezzük. Termikus módszer: Olyan eljárás, amelynek során viasz vagy gyanta alapú tintaszalagot olvasztanak (ragasztanak) egy anyagra, például papírra, hő alkalmazásával. Tintasugaras módszer: Olyan módszer, amely apró kamrákból festékcseppeket juttat megfelelő anyagra. A finomabb festékszóró lehetővé tette a nagyfelbontású nyomtatást.

Elektrofotográfiai módszer: Olyan technika, amely lézer vagy LED fény segítségével elektrosztatikus látens képet alkot egy pozitív töltésű fényérzékeny dobra, amelyre negatív töltésű festék kerül, és csak a pozitív képhez tapad. A képet ezután átviszik a papírra és összeolvasztják hővel és nyomással, önmagában vagy nyomással, hogy tartósan tapadjanak a papírra. Amennyiben többet tudna meg a nyomtatófej típusokról, módszerekről, keresse fel az onlinetoner.hu weboldalt.