Napelem rendszer rendelése az interneten

A napenergia úgy működik, hogy a napfényt elektromossággá alakítja. Ez az áram felhasználható otthonában, vagy exportálható a hálózatra, amikor nincs rá szükség. Ez napelemek telepítésével történik a tetőn, amelyek egyenáramú áramot termelnek. Ezt azután egy szolár inverterbe táplálják, amely átalakítja a napelemek egyenáramú áramát váltakozó árammá.

[wp_ad_camp_1]

Napelem rendelhető a napelemtechnika.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran ha ön is régóta szeretne már napelemes rendszerre váltani, hiszen mi segítünk.  Napelemei szilícium fotovoltaikus (PV) cellákból állnak. Amikor a napfény eléri a napelemeket, ezek elnyelik a napsugarakat, és az áram a fotovoltaikus effektus révén jön létre. A paneljei által termelt villamos energiát egyenáramú (DC) villamos energiának hívják, és ez nem alkalmas arra, hogy otthona készülékei használják. Ehelyett az egyenáramú villamos energiát a központi inverterhez (vagy a mikro-inverterhez, a beállított rendszertől függően) irányítja. Az inverter képes az egyenáramot váltakozó áramú (AC) villamos energiává alakítani, amely otthonában felhasználható. Innen a váltóáram a kapcsolótáblára irányul.

A kapcsolótábla lehetővé teszi a használható váltakozó áramú villamos energia elküldését az otthoni készülékekbe. A kapcsolótábla mindig biztosítja, hogy a napenergiát először az otthoni áramellátáshoz használják fel, és csak akkor jut hozzá további energiához a hálózatról, ha a naptermelés nem elegendő. Minden szolárral rendelkező háztartásnak rendelkeznie kell kétirányú mérővel (közműmérővel), amelyet az áramszolgáltató telepít Önnek. A kétirányú mérő képes rögzíteni a házra vetített összes energiát, de rögzíteni a napenergia mennyiségét is, amelyet visszavezetnek a hálózatra. Ezt hívják nettó mérésnek. A fel nem használt napenergiát ezután visszaküldik a hálózatra. Ha mindent meg szeretne tudni erről a rendszerről és a működéséről, keresse fel a napelemtechnika.hu weboldalt.