Motorolaj adalékok

Nagyon sok féle és típusú adalékot különböztethetünk meg, melyek többségét üzemanyagokhoz és motorolajakhoz töltenek. A benzinben és a dízelolajban már eleve megtalálhatóak bizonyos célt szolgáló összetevők, ám ezek nem mindig bizonyulnak elegendőnek.

[wp_ad_camp_1]

Motorolaj adalékok kiemelkedően fontosak lehetnek. Annak ellenére, hogy ma már a legtöbb üzemanyaglánc arra törekszik, hogy a szükséges adalékokat biztosítsák és a vevők elégedettek legyenek. Amennyiben a gépjárművek számára biztosítjuk a megfelelő adalékot akkor nem csak a teljesítményén javíthatunk, de a hosszabb élettartamot is biztosíthatjuk. Fontos tisztázni, hogy az autók és a motorok nagyban különböznek, így minden igénnyel nem tudnak megfelelőn számolni ezért is van szükség további adalékokra. Továbbá azt is fontos elmondani, hogy adalékokra nem csak az üzemanyag esetén van szükség, de az adott rendszer működését annak megbontása nélkül is javítja, illetve tisztítja.

Amennyiben megfelelő üzemanyagot szeretnénk előállítani a gépjárművünk számára, akkor olyan adalékokat érdemes hozzáadni, melyek javítják a motor működését. A működését azzal javíthatják, hogy kitisztítja, kikormozza, illetve a kokszos lerakódásoktól mentesíti. Ám megkülönböztetünk olyan olajokat is, melyek a motorolaj védelmében hasznosak, ugyanis megvédik azt az elöregedéstől, viszkozitás csökkentéstől, illetve a felvizesedéstől. A gázolaj esetében nagyon fontos még, hogy a motort ne kormozza el és, hogy télen se rakodjon le a kipufogóra. Továbbá, hogy hideg időszakokban is könnyen, elsőre gyulladjon a gép. Ez főként a dízel motorok esetén lényeges. Ezen felül még az adalékok akkor is jól szolgálhatnak a motor teljesítményén szeretnénk javítani egy bizonyos lefutott kilométer után.