Miért érdemes indiai ginzenget fogyasztani?

Az indiai ginzeng, vagy egzotikusabb nevén ashwagandha egy gyógynövény, amely Délkelet-Ázsiából származik. Az indiai ginzeng az elmúlt években vált igazán népszerűvé, azonban a kínai alternatív gyógyászatban, valamint a siddha és ayurvéda gyógyászatban már nagyon régóta használják az ashwagandhát. Az alábbiakban eláruljuk milyen előnyei vannak az indiai ginzeng fogyasztásnak.

Indiai ginzeng levelei, gyökere és termése is tökéletesen felhasználhatók gyógyászati célokra. Az ashwagandha számos problémára jelent problémát, enyhít bizonyos testi panaszokat és jótékony hatással van a szervezetre. Ahogy a kutatások rávilágítanak az indiai ginzeng pozitív hatásaira, úgy egyre többen használják. Sokan leginkább étrendkiegészítő formájában viszik be a szervezetükbe. A szorongás és a depresszió nem csak az ember kedvét képes tartósan lelombozni, hanem a memóriára és az agyi szinapszisokra is borzasztó hatással van. Az ashwagandha a krónikus és akut stresszt is képes enyhíteni. Emellett a kognitív funkciók optimális működését is elősegíti.

Az indiai ginzeng további jótékony hatása, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére, amely így ellenállóbbá válik a betegségekkel, vírusokkal és kórokozókkal szemben. Gyengeség, betegség esetén az indiai ginzeng a gyorsabb felépülést segíti elő. Az ayurvédikus orvoslásban az ashwagandha a cukorbetegség kezelésében már régóta használatos. A kettes típusú cukorbetegségben szenvedők esetében a szénhidrátok metabolizációjában is segít, illetve csökkenti a cukorbetegség szövődményeit, valamint az inzulin érzékenységet. Az indiai ginzenget kúraszerűen érdemes alkalmazni, két-három havonta pedig célszerű beiktatni egy kis szünetet. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a vitaminstore.hu webáruházba!