Jelen levő 0w20 viszkozitású termék nálunk kapható!

Az évek során a legnépszerűbb és leggyakrabban használt motorolajok megváltoztak, hogy lépést tartsanak az autógyártók változó motorjaival. Az 1960-as években gyakran előfordult, hogy egy jármű monográd olajat igényelt, és a szükséges olaj viszkozitása vagy minősége az évszaktól függően változott. A motorolajat a kémia előrehaladtával a többosztályú olajok helyettesítették az évszakok vagy az időjárás függvényében az osztályváltás szükségessége miatt.

Jelen levő 0w20 viszkozitású termék az alkatreszek.hu weboldalon érhető el ezért megéri benézni hozzánk ha ön is minőségi 0w20 viszkozitású olajokat keres az autójához. Mivel a járműmotorok technológiája az idő előrehaladtával fejlődött, a motorok mérete és teljesítménye jelentősen megváltozott. Az 1970-es években gyakori volt, hogy nagyon nagy motor volt (a leggyakrabban 6 és 8 hengeres motorok voltak). Abban az időben a 20W-50 és a 10W-40 voltak a legnépszerűbb osztályzatok. Amikor az üzemanyag-fogyasztás jelentősége megnőtt, a motorméretek egyre kisebbek voltak, és alacsonyabb viszkozitású motorolajokra volt szükség – ez a 10W-30, az 5W-30 és az 5W-20 fokozatok népszerűségének növekedéséhez vezetett az évek során. A 0W-20 számot (és általában a motorolaj minőségét) nézve zavarban lehet. Miért van nulla ebben a számban? Ez azt jelenti, hogy kevesebb a védelem? A jobb megértés érdekében beszéljük meg a motorolaj osztályozási rendszerét.

A motorolaj minőségét az SAE J300 néven ismert (SAE = Automotive Engineers Society) ipari specifikáció határozza meg. Az olaj alacsonyabb hőmérsékleten másképpen áramlik, mint a magasabb hőmérséklet. Az olaj áramlása a motorban nagyon eltérő minden helyzetben. A folyadék áramlását és annak mozgással szembeni ellenállását a folyadék viszkozitásának nevezik, és nagyon fontos a motorolajban. Amennyiben többet tudna meg keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt.