HPV fertőzés világszerte a leggyakoribb

A HPV fertőzésnek több mint 100 alfaja létezik világszerte, és a betegség túlnyomórészt a nemi szervek tájékán jelentkezik. Szakrendelőnkben, a Belvárosi Orvosi Centrumban egyéb betegségek kezelése mellett, ennek a HPV vírusnak a kezelését is végezzük.

A HPV (humán papilloma vírus) fertőzés világszerte a leggyakoribb szexuális úton terjedő vírusos fertőzés. Ez a férfi és női, belső és külső nemi szervek, valamint a végbél és a száj nyálkahártyáján is okozhat tüneteket, panaszokat. Bőr- és nemi gyógyász szakorvosaink a fertőzés kimutathatását és tipizálását a nyálkahártyákról állapítsák meg. A panaszok, a tünetek és a laboratóriumi eredmények alapján egy pontos diagnózist állítanak fel. Ez a vizsgálat nagyon fontos, hisz a HPV vírus főleg a nőknél okozhat lényeges problémákat, a náluk jelentkező méhnyakrák kialakulásáért 90%-os valószínűséggel lehet felelős. A HPV vírus nem csak a nőknél okozhat rákos megbetegedéseket, hanem a férfiaknál is, hisz a rákos megbetegedések több mint a 6%-a a HPV fertőzésre vezethető vissza.

Mivel ennek a fertőzésnek némely esetben nincsenek szemmel látható jelei, ezért javasoljuk a rendszeres citológiai vizsgálatot, ami a fertőzést feltárja előttünk, így számos daganatos betegséget megelőzhetünk. Nálunk lehetősége van a szűrést elvégeztetni, mely teljesen fájdalommentes. Ez mellett a HPV fertőzés ellen védekezhetünk is védőoltással, ami szintén szakrendelőnkben igényelhető. Ezzel a védőoltással számos rákos megbetegedést elkerülhetünk, ezért érdemes beadatnunk, már fiatalkorban is. A védőoltásnak több típusa létezik, erről érdeklődjön szakorvosainknál. Keresse fel a belvarosiorvosicentrum.hu oldalt, ahol többet megtudhat a HPV fertőzésről, a védőoltásról, egyéb szakrendeléseinkről, valamint azonnal egyeztethet ügyfélszolgálatunkkal időpontot, az Ön számára szükséges szakrendelésre.