Fürdőszoba álmennyezet kialakítás a stílusos enteriőr érdekében

A fürdőszoba mennyezet jellemzően hatalmas területet nyújt még a kisebb alapterületű helyiségekben is. Éppen ezért nem érdemes ezt a nagy felületet szabadon hagyni, mivel modern belsőépítészeti megoldásokkal nagyszerű lehet a végeredmény.

Fürdőszoba álmennyezet dekorációs céllal való hasznosítása egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Kétségkívül nagyon hangulatos lehet a helyiség ennek az egyszerű módszernek az alkalmazásával. Van, hogy mindössze esztétikai célból kerül kialakításra, míg más esetekben valamilyen gépészeti cső eltakarása miatt kerül sor erre a megoldásra. Nagyon sokféle álmennyezet lehetőség áll rendelkezésre, így érdemes az interneten körülnézni inspirálódás céljából, de akár egy szakemberrel való egyeztetés is sokat segíthet. Az egyik leggyakoribb és legegyszerűbb alternatíva a falakat követő álmennyezeti sáv létrehozása. A sávokat akár több szintben is ki lehet alakítani, így még érdekesebb lehet az összhatás. Ráadásul így különféle rejtett világítások elhelyezésére is lehetőség nyílik. A színváltoztató LED kedvelt opció, hiszen így kedvünknek megfelelően változtathatjuk a mennyezet és a világítás színét.

Ha tovább szeretnénk cifrázni ezt a belsőépítészeti megoldást, akkor a több rétegű álmennyezeti sávok mélyebben fekvő oldalát akár csempézéssel tovább díszíthetjük, így még harmonikusabb lesz a végeredmény. Ha jól bánunk az álmennyezeti szintekkel és a színekkel, akkor rendkívül stílusos enteriőrt alkothatunk meg. A sávokat építő lemezek felragasztásával vagy gipszkartonozással is elkészíthetjük. Mindkét alternatíva nagyon látványos tud lenni. Az esztétikus álmennyezet kialakításának gyakorlatilag csak a képzelet szabhat határt. A fürdőszoba-felújítás-boys.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhat!